Кожний четвертий закарпатець отримує соцдопомогу чи соцпільгу

8
0

У Закарпатській області кожний четвертий громадянин забезпечується чи соціальною допомогою, чи соціальною пільгою. Всі допомоги визначаються, виходячи із прожиткового мінімуму та рівня забезпечення прожиткового мінімуму.

Про це повідомила заступниця начальника Головного управління праці та соціального захисту Закарпатської ОДА Ганна Морозюк на засіданні в Ужгородському прес-клубі.

За словами Ганни Морозюк, якщо у 2010 році на виплату соцдопомог було спрямовано 882 млн грн, то на 2011 рік за попередніми підрахунками потреба сягатиме 1 млрд 227 млн грн. За словами Ганни Морозюк, з 1 січня встановлено новий порядок призначення допомог, рівень забезпечення прожиткового мінімуму вперше визначається, виходячи з кратності прожиткового мінімуму, встановленого для певної категорії населення. Якщо це стосується працездатних осіб, допомога призначається на рівні 21% і становить 197,21 коп., для дітей 50%: до 6-ти років відповідно до прожиткового мінімуму це 408 грн, 6-18 років -488 грн., 18-23 років–470,50 грн. Запроваджено також пільги на комунальні послуги для багатодітних сімей, в яких виховуються 3 і більше дітей до 18 років. На Закарпатті є 13 тисяч таких сімей. Державні видатки на забезпечення такої пільги торік для Закарпатської області за словами Ганни Морозюк, становили близько 7 млн грн.

На відміну від попередніх років, рівень забезпечення соціальною допомогою буде переглядатися 4 рази: 1 січня, 1 квітня, 1 жовтня та 1 грудня.

Юрій Воробець, координатор проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги в Українi», розповів, що завдяки проекту, який підтримав Світовий банк, відремонтовано 14 місцевих управлінь соціального захисту по області, у всіх 19 управліннях встановлено нову офісну техніку та облаштовано кондиціонерами. «Крім того упродовж найближчих місяців буде змонтована вертикально інтегрована на державному рівні мережа, завдяки якій кожне робоче місце, кожен документ може бути перевірений в он-лайн режимі, – каже Юрій Воробець. – Для управлінь закуповується відповідна комп’ютерна техніка та програмне забезпечення. Сподіваємося, що цього року, коли завершиться проект, стан справ щодо прийому громадян та і призначення допомог значно покращиться».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також