Краса вимагає жертв: У Пряшеві місцевому "Бенксі" за графіті загрожує рік в'язниці (ФОТО)

11
3

На залізничній станції Ліпани поблизу словацького міста Пряшів невідомий вночі розмалював в стилі графіті кілька залізничних вагонів загальною площею 23 квадратних метра.

Поліція тепер розшукує митця. "Уповноважений залізничного відділу поліції у Прешові відкрив кримінальне провадження через шкоду чужому майну. За цей вчинок зловмиснику загрожує до року в'язниці", - заявила речниця пряшівської обласної поліції Яна Лігдаєва.

У поліції кажуть, що це не мистецтво, а вандалізм.

Нагадаємо, що графіті англійського андерграундного художника Бенксі, який досі залишається невідомим сягають на аукціонах шестизначних сум. Так у червні 2013 року графіті «Рабська праця», намальоване Бенксі у відповідь на святкування 60-річчя правління королеви Єлизавети II, було продано з аукціону за суму понад 750 тисяч євро.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

L
lol

Це не мистецтво, а вандалізм. Редакція крім мукачівських графіті нічого не бачило от і думає що це мистецтво.

КМ
Колишній мусор

У Словакіі за вандалізм дадуть рік, а в Украіні пожиттєво мерство. Вічно обдовбаний "майліпший" мер Мукачева ще донедавна псував стіни "графіті" з такими же обдовбушами як і сам. Няньо його не раз забирав з нашого відділку. Тобто був звичайним гопніком і вандалом,а тепер цілий "майліпший" мер. В принципі стадо мукачівське шо йогл вибрало на таке і заслговує.

ТЄ
То є

Добре

Читайте також