Краща наживка на жереха

436
0

Лов жереха все більше набирає обертів серед рибалок. Це сильна і розумна риба, що належить до сімейства коропових.

Ловиться представлена риба на різноманітні приманки, вибір досить багатий. Купити пількери, вертушки або воблери недорого для вилову жереха можна в інтернет-магазині «Condor Fishing».

Особливості поведінки представленого виду риб

Жерех – дуже обережна риба, яка має гарний зір, тому запросто помітить рибалки на березі. Звісно, за таких умов він ніколи не клюне на наживку. Однак зловити його можна, якщо розібратися у всіх тонкощах цієї справи.

Лов жереха буде результативним у світлий час доби приблизно, з травня місяця і до середини літа. Основний раціон – дрібна риба та великі комахи. Найбільша ймовірність зловити таку рибу на річкових перекатах і при сильній течії рівнинних річок влітку та на глибині в холодну пору року. На штучних водоймах його можна зустріти на місцях появи уклейки та дрібної риби.

Яку тактику використовувати при лові жереха?

Якщо метою вашої риболовлі є жерех, то сконцентрувати всю вашу увагу потрібно саме на цьому хижаку. Це хитра риба, яка не відразу кинеться на приманку і вичікуватиме, вам доведеться чекати разом з нею. Іноді на це йде кілька годин. Це тривала, але перевірена тактика.

Ще один перевірений метод – лов «на сплеск». Жерех порівняно велика та сильна риба, її вага може досягати 8 – 10 кілограмів. Коли він накидається на приманку, буде чути характерний сплеск, значить, риба знаходиться неподалік. Блешню треба закидати, якраз у цей момент, особливо в тих місцях, де водиться уклейка та дрібний карась.

Варто пам'ятати, що риба дуже швидка, рибалки-початківці іноді не встигають зробити закид блешні, як риба вже закінчила свій маневр і спливла.

Які снасті використовуються при лові жереха?

Лов представленого хижака може здійснюватися різними способами:

  • за допомогою спінінга;
  • з використанням поплавцевої снасті;
  • в нахлист;
  • з використанням бомбарди.

Найпопулярнішим залишається саме спінінг. Це найрезультативніший метод лову. Однак треба пам'ятати, що проводка має бути природною, інакше риба просто не підпливе. Також уважно потрібно підбирати приманку, жерех добре відрізняє штучну рибку від живої.

Кращі приманки на жереха

Представлений вид риб ловиться на найрізноманітніші наживки.

Пількери

Велика група приманок, що зовні нагадує звичайний виріб з металу. Вони практично не грають чи роблять це практично непомітно. Добре працює на глибині та ривковій проводці.

Воблери

Найкраще для вудіння жереха підходять воблери, що мають власну гру. Називаються вони кренки. Фахівці виділяють два типи: форелеві та басові. Перші дрібніші та легші, другі великі за розміром і важчі. Для жереха важливо вибрати щось середнє. Ідеальний розмір – невеликий формою воблер вагою 6 – 8 грамів.

Вертушки

Саме з вертушок полювання на жереха починають новачки. Конструктивно вони дуже різноманітні. Однак для цієї риби важливо підбирати моделі, що дозволяють здійснювати далекі закидання. Важливо орієнтуватися на вагу виробу. Не варто зупиняти свій вибір лише моделями з довгою пелюсткою. У деяких випадках жерех краще клює на проводку за течією, а для неї підходять вертушки з округлою формою пелюстки.

Девони

Певний період часу саме девон мав статус найефективнішої приманки на жереха. Хоча спочатку він був створений для полювання на лосося. Нині є кілька основних моделей. Основною відмінністю вважається кількість та кріплення лопатей, а також центр ваги.

Купити якісні вертушки, девони та воблери можна в інтернет-магазині «Condor Fishing». Вас приємно здивує асортимент та вартість снастей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також