Кваси, на Рахівщині, можуть увійти до мережі ООН, як "Краще туристичне село"

1054
1

Державне агентство розвитку туризму направило до ООН Туризм World Tourism Organization (UNWTO) пакет документів п’яти українських сіл, які в майбутньому можуть включити до переліку «Кращі туристичні села» (The Best Tourism Villages) 2024 року.

Включення українських селищ до цієї світової мережі гарантуватиме не тільки увагу мандрівників з усього світу, а й дозволить їм розраховувати на менторство від UN Tourism та потенційну фінансову підтримку іноземних донорів, які займаються просуванням туризму як рушійної сили розвитку сільської місцевості. Спеціальна комісія, створена ДАРТ, відібрала з дев’яти поданих заявок п’ять і серед них одне село на Закарпатті.

Гірське селище-курорт Кваси, відоме своїми мінеральними цілющими джерелами, крафтовою продукцією та виробництвом гуцульських ліжників.

Довідково: ООН Туризм започаткував ініціативу «Кращі туристичні села» (The Best Tourism Villages) у 2021 році. За цей час до мережі найкращих туристичних сіл ООН Туризм увійшли 190 селищ з усього світу, українських серед них поки немає.

Коментарі

*
*****

Чудовий вибір! Наші затишні села гідні бути серед кращих туристичних родзинок світу!

Читайте також