Кращій сільській бібліотеці Закарпаття подарували пилесос і сто нових книжок

8
0

Постаралися меценати

     Започаткована рік тому Закарпатською обласною універсальною бібліотекою чудова ідея – відзначати щороку кращі сільські    книгозбірні — має стати традицією. Так запевняли на урочистостях з нагоди Дня української мови та писемності начальник управління культури ОДА Юрій Глеба та в.о. заступника голови ОДА Омелян Мателешка. 

      Спочатку до Дня бібліотек визначили кращі бібліотеки в районах. Далі журі об’їхало всіх номінантів і представило свій фотозвіт з коментарями. Кращою сільською книгозбірнею області визнано бібліотеку Нового Села з Виногорадівщини (завідувач – Мелінда Молнар). Друге місце – у Туря Пасіки з Перечинщини (Марія Канюк) та Завадки з Воловеччини (Людмила Легета). Третє – у Свободи з Берегівщини (Тетяна Нітраї) та в Руського Поля з Тячівщини (Ірина Роман). 

      Подяками відзначені також книгозбірні з Імстичева, Ізок, Сокирниці, Верхнього Водяного, Підполоззя. Приємно, що переможцям вручили й призи. Зокрема, бібліотека Нового Села отримала пилосос, який в часто відвідуваному приміщенні абсолютно не зайвий, та сто томів класичних творів світової та української літератури. Меценатом виступила партія «Єдиний Центр».

 На круглому столі, присвяченому сільським бібліотекам, говорилося, що більшість бібліотекарів — пенсійного і перед- пенсійного віку. А ті, хто приходить їм на зміну, часто є людьми, далекими від книжок. Найстрашніше, що молодь масово перестає читати. Власне, згаданий конкурс і має на меті підняти престиж праці сільських бібліотекарів, заохотити їх до активної роботи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також