Кращий телеведучий і звукорежисер живуть на Закарпатті

9
0

Завершився 9-й фестиваль "Мій рідний край"

У суботу завершив свою роботу дев’ятий Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

Не випадково він проводиться на Закарпатті, адже саме в нашому регіоні компактно проживають чимало національних груп, а мовлення ведеться українською, угорською, румунською, німецькою і словацькою мовами. Участь у фестивалі взяло чимало теле- та радіокомпаній з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Болгарії, Німеччини. Перше місце серед радійників отримала програма «Урок» Волинської обласної державної телерадіокомпанії. Серед телевізійників кращими були телевізійники Будапешта з програмою «Тесла».

Чимало відзнак здобули закарпатці з обласної державної телерадіокомпанії. Зокрема, кращим телеведучим визнано Максима Мельника, кращим звукорежисером -- Петра Біреша. Друге місце у телеконкурсі здобула програма «Маленькі історії по-румунськи» (автор – Максим Мельник, режисер Валерій Коломієць). Третє місце у радіоконкурсі отримала програма «Голос брата» (автор Таїсія Грись, звукорежисер – Петро Біреш).

Закарпатці були відзначені і спеціальними нагородами журі. Зокрема, телепрограма «Дві батьківщини» (автор Наталія Гузєєва) за вдалий журналістський дебют.  А кращим радіорепортажем визнано програму «Запорожці за Дунаєм» (автори – Ельвіра Кілару та Осип Лобода).

Цього року фестиваль відбувався у мальовничому санаторії «Квітка полонини» на Свалявщині. Наступного року відбудеться вже десятий, ювілейний фестиваль. Тож журі порадило українським колегам рівнятися у професіоналізмі на своїх сусідів, які представили значно менше робіт, але здобули більше призів.

На фото: Член журі Василь Дацишин з нагородою сербських телевізійників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також