Країни Карпатського Єврорегіону пропонують створити фонд

5
0

подолання екологічних проблем Карпат

Представники країн Карпатського Єврорегіону, які зібралися на засіданні на Закарпатті, ухвалили рішення звернутися до Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи з проханням заснувати «Фонд подолання екологічних проблем у Карпатах». Про це власкорові ЗІКу повідомили у Закарпатській обласній раді.



Фонд пропонують створити з метою мобілізації фінансових ресурсів європейських країн та міжнародних організацій для відшкодування збитків, завданих навколишньому середовищу у карпатському регіоні внаслідок техногенних аварій.



Учасники Ради Карпатського Єврорегіону відзначили на засіданні у Закарпатті, що всупереч природоохоронним нормативним актам на території Карпат продовжують руйнівний вплив на стан природи розташовані тут величезні індустріальні та енергомісткі підприємства. Члени Ради Карпатського Єврорегіону вирішили домагатися, аби територія Карпат перетворилася на туристично-рекреаційний центр, місце для лікування людей, насамперед дітей.





Карпатський Єврорегіон об’єднує прикордоння п’яти країн - України, Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії. На сьогодні територія «Карпатського Єврорегіону» охоплює понад 161 тис. кв. км, на яких проживають понад 16 млн осіб.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також