Крейсер "москва" — затонув. Тепер офіційно

7
2

Про потоплення флагмана чорноморського флоту рф повідомило російське державне медіа "РИА Новости" з посиланням на російське міністерство оборони.

За даними росЗМІ, крейсер "москва" затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Нагадаємо, 13 квітня ЗСУ влучили ракетами в російський крейсер «москва».

Після ураженння російський крейсер "москва" внаслідок атаки Збройних сил отримав суттєві пошкодження, а після пожежі перекинувся і почав тонути.

Проте у російському міноборони наполягають, що корпус корабля зазнав сильних пошкоджень внаслідок детонації боєприпасів на борту та затонув під час буксирування до порту до тимчасово окупованого Севастополя.

росіяни так і не визнали, що зазнали поразки 13 квітня в бою з береговою охороню українських Військово-морських сил.

Довідково: Ракетний крейсер "москва" був флагманом Чорноморського флоту Росії, з якого здійснювалася управління з'єднаннями військових кораблів, розвідка, протиповітряна та протиповітряна оборона, а також ракетні обстріли по Україні.

Корабель ввели в експлуатацію в грудні 1982 року. На цьому кораблі радянський президент Михайло Горбачов їздив на перемовини з президентом США Джорджом Бушем-старшим на Мальту у 1989 році. Також судно залучали до бойових дій Росії проти Грузії 2008 року, а також для підсилення російського військового контингенту в Сирії.

За даними українського військово-політичного керівництва, славнозвісний вислів українських прикордонників "Русский военный корабль, иди нах*й" був адресований саме крейсеру "Москва".

Його втрата суттєво послабить протиповітряний та протиракетний захист угруповань суден ЧФ РФ поблизу українського узбережжя, оскільки основна частина протиповітряних систем для захисту кораблів у складі ЧФ РФ знаходилася на ньому. Окрім втрати центру управління та командування, втрата "москви" завдасть серйозного удару по іміджу Військово-морського флоту рф.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Б
Бачі

Правда очі коле??? Ге?

НТ
но та нє

Что тебе снится крейсер АВРОРА.москва мне снится.Песня газманова снится" москва звонят колокола".

Читайте також