КРУ нарахувало у Виноградівському лісгоспі фінансових порушень

5
0

на півтора мільйона гривень

Згідно з планами роботи працівники КРВ у Виноградівському районі провели ревізію фінансово-господарської діяльності у ДП «Виноградівське лісове господарство». За результатами ревізії контролери-ревізори виявили фінансових порушень на загальну суму 1467,8 тис. грн, у тому числі 742,4 тис. грн – це недоотримання фінансових ресурсів, 212 тис. грн – операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат. Про це сьогодні, 10 червня, власкорові ЗІКу повідомили у прес-службі КРУ в Закарпатській області. 



Крім того, виявлені операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат на суму 440 тисяч. Інші порушення фінансової дисципліни встановлені на загальну суму 23,6 тис. грн, втрати підприємства внаслідок неефективних управлінських дій становлять 48,7 тис. грн. 



Чи не найбільшим порушенням, що виявлене виноградівськими контролерами-ревізорами у місцевому держлісгоспі, є те, що двома підприємствами було здійснено самовільне захоплення в одному випадку 5,54 гектарів та в іншому – 7,6 га земель. Внаслідок цих дій ДП «Виноградівське лісове господарство» недоотримало 705,35 тис. грн. А на самовільно захоплених землях, до речі, підприємства здійснювали видобуток корисних копалин – дацитів та андезитів. Згідно з нормативними документами, розмір шкоди, заподіяної Виноградівському лісгоспу такими діями, становить 151 тис. грн. 



Ще одне порушення чинного законодавства, виявлене у фінансовій сфері на Виноградівському лісгоспі, – це закупівля товарів і послуг без проведення тендерів. Таким чином підприємство придбало паливно-мастильних матеріалів на 440 тисяч грн. 



Крім того, ревізією з питань правильності нарахування заробітної плати встановлено недонарахування працівникам лісгоспу відпускних протягом 2008 року на загальну суму 34,6 тис. грн. 



За допущені порушення фінансової дисципліни, порядку ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності складено протоколи на посадових осіб підприємства. Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також