КРУ Закарпаття виявило порушення у процедурах державних закупівель

6
0

Працівники контрольно-ревізійного відділу в м. Ужгороді продовжують перевірки з питань дотримання процедур закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти.

Матеріали завершених перевірок свідчать про те, що належне дотримання вимог законодавства у сфері закупівель дає змогу ефективно розпоряджатися фінансовими ресурсами підприємствам, установам та іншим господарюючим суб’єктам комунальної та державної форм власності. Але, як говорить народне прислів’я, хто не працює - той не помиляється.

Нещодавно перевіркою чергового етапу закупівель в одній з установ освіти ревізорами встановлено факт порушення процедури закупівель. Ревізори з’ясували, що безпідставно було відхилено та не допущено низку учасників до відкритих торгів на закупівлю робіт на суму понад 2 млн. грн. Як результат - до оцінки тендерних пропозицій дійшли тільки два підприємства, цінові пропозиції яких були значно вищими, ніж пропозиції, які відхилені. Таким чином порушено основні принципи закупівель щодо об’єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій, максимальної економії та ефективності, відкритості й прозорості закупівель, що передбачено вимогами чинного законодавства.

У межах перевірок державних закупівель встановлено і низку інших порушень законодавства з фінансових питань, у тому числі й таких, що призвели до зайвих витрат фінансових ресурсів на суму понад 180 тисяч гривень, з яких збитки становлять майже 80 %.

Такі методи господарювання та розпорядження активами ускладнюють фінансовий стан об’єктів контролю, а інколи призводять до матеріальної шкоди та збитків.

Слід зазначити, що в порядку реалізації ревізійних матеріалів об’єктом контролю фінансові порушення усунуто, а втрати – відшкодовані на сто відсотків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також