КРУ «зловило» лісгосп

8
0

на незаконному видобутку корисних копалин

Фахівці КРУ у Закарпатській області перевірили фінансово-господарську діяльність ДП «Загатянське лісове господарство» у Іршавському районі. На підприємстві виявлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 2,1 млн гривень. З них операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до бюджетних втрат, становлять 1 млн 880 тис. гривень, а операції, що призвели до втрат фінансових ресурсів, становлять 200 тис. грн. Про це сьогодні, 5 червня, власкорові ЗІКу повідомили із прес-служби КРУ у Закарпатській області.



Найбільша й основна проблема, виявлена контролерами-ревізорами на території Загатянського лісгоспу, це, за повідомленням прес-служби, незаконне видобування корисних копалин. Унаслідок цього (а водночас мова й про самовільне захоплення земель) завдана шкода підприємству на 140 тис. гривень. Крім того, працівники КРУ разом з екологами та лісниками провели перевірку на дотримання вимог природоохоронного законодавства при веденні лісового господарства у лісовому фонді ДП «Загатянське ЛГ» з метою обстеження ділянок лісу на предмет виявлення самовільних рубок. І такі факти виявлені: загальна сума шкоди, завданої лісгоспу внаслідок пошкодження деревини до ступеня припинення росту дерев, склала 122 тис. грн. І навіть у цьому випадку причиною самовільних вирубок стало незаконне видобування андезиту.



Аналогічні факти виявлені ще у трьох кварталах лісгоспу поблизу сіл Загаття, Доробратово та Негрово Іршавського району. Тут невстановлені особи самовільно зайняли земельні ділянки загальною площею 0,68 га, зняли родючий шар ґрунту без спеціального дозволу. Через таке використання земель не за цільовим призначенням державі завдано збитки на загальну суму 12,7 тис. грн.



Крім того, працівники КРУ виявили порушення фінансової дисципліни, які не призвели до бюджетних втрат, на суму 1880,4 тис. грн: підприємство здійснило закупівлю послуг з порушенням тендерного законодавства.



Керівництву лісгоспу направлені вимоги щодо усунення виявлених ревізією порушень та притягнення до відповідальності винних осіб. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також