Критерії підбору якісного електрика

13
0

Звернутися до професіонала — правильне та зважене рішення. Майстер приведе до ладу електрику, встановить розетки чи замінить люстру.

Але як серед десятків майстрів обрати кращого? Що потрібно враховувати при виборі електрика? Зібрали найкорисніші поради.

Інструмент

Майстер повинен мати при собі якісний, сучасний інструмент. Гарний спеціаліст не будете просити якісь деталі у замовника, а матиме їх при собі. Електрик, який має лише викрутку, ізоляційну стрічку та кусачки навряд чи може називатися професіоналом своєї справи.

І також варто звернути увагу, яким чином зберігається інструмент. Наскільки охайне та справне обладнання, що має при собі електрик.

Досвід роботи

Особливо важливий цей критерій, коли плануються масштабні електромонтажні роботи. Краще обирати майстра, що має за плечима досвід роботи 5-7 років і високий розряд допуску до роботи з устаткуванням під високою напругою. Але звичайно і серед початківців є акуратні та відповідальні спеціалісти.

Особисті якості

При виборі спеціаліста не варто забувати і про особисті якості. Важливий підхід майстра до виконання роботи. Його готовність відповідати на питання замовника. Введення роботи згідно з наміченим планом, а не стихійно та хаотично.

Риси гарного електрика:

  • Відповідальний.
  • Акуратний.
  • Пунктуальний.
  • Ввічливий.
  • Обережний.

Саме такі спеціалісти гідні уваги і гарантуватимуть професійне виконання завдань.

Минулі проекти

По попередніх проектах можна чітко зрозуміти як працює майстер. Наскільки рівно покладені кабелі, правильно розміщені підрозетники. Які матеріали використовує у роботі. Чи дотримується техніки безпеки. Плюсом буде наявність відгуків від попередніх замовників.

Зайнятість

Гарного електрика прийдеться трохи почекати. Зазвичай у професіоналів щільний графік. І записуватися до нього необхідного заздалегідь. Хоча звичайно цей фактор досить суб'єктивний.

Ціна на послуги

Також досить неоднозначний пункт. З одного боку, висока ціна може стати гарантією виконання робіт на професійному рівні. Але у сучасних реаліях можна зробити зовсім інші висновки. На жаль спеціалісти-початківці виставляють високі цінники за послуги, але якість робіт при цьому залишає бажати кращого.

З іншого боку низький цінник точно не вказує на успішного спеціаліста. Досвідчений майстер адекватно оцінює послуги і не занижує їх вартість. Тому радимо шукати майстрів у яких середній прайс на електромонтажні роботи. Так є більше шансів знайти гарного електрика.

Враховуючи усі ці фактори можна обрати відмінного майстра, який виконає роботу на всі 100%.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також