Криваве відео з місця ліквідації Усами бін Ладена (ВІДЕО)

18
0

Опубліковано відео з дому, де Усаму бен Ладена та його сина було вбито американським спецпідрозділом.

Американські ЗМІ опублікували ВІДЕО з дому, де американський спецпідрозділ провів ліквідацію "терориста номер один" Усами бен Ладена.

Спецоперацію здійснили бійці елітного підрозділу "морських котиків" Naval Special Warfare Development Group (колишнього 6-го загону, в даний час відомого під назвою DEVGRU). Їхня домашня база знаходиться в американському штаті Вірджинія.

Американські вертольоти MH-60 вилетіли з пакистанської авіабази в Газі і попрямували у бік Абботтабада, який знаходиться приблизно в 100 км від пакистанської столиці Ісламабада. На борту вертольотів знаходилися члени основного тактичного підрозділу Сил спеціальних операцій (ССО) ВМС США - "морські котики". Вони були перенаправлені для цього завдання з Афганістану.

Оскільки в даному випадку мета операції була геть винятковою, тренування "морські котики" почали вести ще на початку квітня. Таємний притулок Усами бен Ладена було повністю скопійовано в якості тренувального центру. Проте це не врятувало від несподіванок. Один з вертольотів під час операції зламався, і американські військові його знищили самі. Про це розповіли військові джерела і джерела в Білому домі.

Спецпідрозділ DevGru відноситься до Спільного командування спеціальних операцій (JOSC), в якому зараз задіяні близько 4 тисяч військовослужбовців і цивільних осіб. Вони звітують особисто перед президентом і діють по всьому світу на підставі директив глави держави.

Більшість місій Спільного командування спецоперацій залишаються засекреченими.

На даний момент співробітники JOSC беруть участь в 50 операціях в понад 10 країнах світу.

Спецпідрозділ провів вже півгодини на землі, перш ніж дістався до самого бен Ладена.

До цього часу вже були вбиті двоє охоронців терориста, а один вертоліт був зламаний."Морські котики" планомірно розчищали собі дорогу на верхні поверхи основної будівлі, в яких, за їх даними, знаходився бен Ладен.

За всім цим у прямому ефірі стежила адміністрація президента США Барака Обами з Вашингтона. Пізніше радник з контртерористичних операціях Джон О. Бреннан зізнався, що хвилини тяглися, як дні.

Бреннан розповів, що, коли "морські котики" увірвалися в одну з верхніх кімнат, вони побачили збройного бен Ладена, що сховався за спиною жінки.

Його вбили пострілом в голову після того, як він відмовився здатися.

Пізніше перед американцями виступив президент Барак Обама, який підтвердив факт знищення бен Ладена і повідомив, що подія стала результатом ретельно спланованої спецоперації спецслужб США і Пакистану. Відзначимо, що сили Пакистану про операцію, насправді, не знали.

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також