Криза дає "зелене світло" західноукраїнському туризму

9
1

Євро-2012 уже не за горами, а от ситуація на українських кордонах, як і раніше, далека від європейських стандартів. Однак 2008 рік таки приніс певні позитивні зрушення. Нагадаємо, в січні минув рік із часу запровадження суворих митних правил, котрі обмежили «човникову» контрабанду сигарет — одну з головних причин пробок на західних кордонах.

Процеси обмеження нездорових явищ на кордоні збіглися з різким падінням обмінного курсу гривні до валют західних сусідів України. Торік усі українські товари та послуги стали для сусідів на кількадесят відсотків дешевшими. Для прикладу, ще в листопаді 2008-го візит до піцерії у Львові обходився полякові у 15 злотих (тобто приблизно у стільки ж, як у Польщі), а тепер він коштує смішні сім-вісім злотих.

Прикордоння повернулося до часів, що передували 2005 року, коли продукти в України були в середньому на 30% дешевші, ніж у Польщі чи Словаччині, а деякі товари та послуги — дешевшими навіть удвічі-втричі.Нинішня слабка гривня в поєднанні з, можливо, більш доступним і приязним кордоном дають виразний сигнал західноукраїнському туризму: розвивайся!

Підійшовши до розв’язання цієї проблеми по-справжньому, на Львівщину та Закарпаття можна було б привабити туристів, які досі традиційно відпочивали в Словаччині. Ця країна вже перестала бути «ціновим раєм», особливо після запровадження євро. Це — великий шанс на розкручування західноукраїнських курортів чи просто цікавих місць, які привабливі вже тим, що вони ще не відкриті й дешеві.

Коментарі

В
Веречанин

як би ж то проклята бюрократія і перевірки дали дихнути,то може за шось мож би било і подумати

Читайте також