Кукурудза - злак, необхідний в раціоні сучасної людини

100
0

Кукурудза - одна з перших культур, які почали вирощувати в промислових масштабах.

Вона буває п'яти видів, з яких найбільш важливим з економічної точки зору є кукурудза звичайна. Великий асортимент насіння цього злаку (в тому числі кукурудза Монсанто) представлений в інтернет-магазині posivna.com.ua.

Кукурудзу в XVI столітті привіз до Європи Христофор Колумб. В даний час найбільшими виробниками кукурудзи в світі є:

  • США;
  • Китай;
  • Бразилія;
  • Мексика.

А в Європі:

  • Франція;
  • Україна;
  • Угорщина.

Велика частина врожаю йде на виробництво кормів для тварин, але кукурудзу також споживають люди: у вареному або смаженому вигляді.

Профілактика пухлинних захворювань

Кукурудза в основному складається з крохмалю і білка. Однак найбільше в ній цінують широкий спектр вітамінів і мінералів. Варто відзначити, що кукурудза також - це унікальне вмістилище потужних антиоксидантів: вона містить вітаміни А і С, вітамін молодості Е, а також селен. Завдяки цьому, кукурудза усуває вільні радикали і, таким чином, допомагає пригнічувати старіння клітин, а також запобігає розвитку деяких небезпечних хвороб, включаючи рак. Не останню роль в цьому відіграє натуральний барвник кукурудзи - зеаксантин. Вчені приписують йому особливі властивості в профілактиці раку товстої кишки, грудей і простати.

Продукт, корисний для сечовивідних шляхів

Людям, страждаючим захворюваннями сечовивідних шляхів, корисно вживати свежеприготовленную кукурудзу. Вміщені в ній сполуки допомагають знизити напругу гладких м'язів сечовивідних шляхів і злегка стимулюють сечовипускання. У той же час вони значно збільшують кількість видаляються таким чином уратів, фосфатів і оксалатів. Тому кукурудза рекомендується людям, у яких можуть утворюватися камені в нирках. Споживання кукурудзи допоможе позбутися від запалень сечостатевих шляхів, зокрема від циститу.

Кукурудза також дуже впливає на поліпшення роботи головного фільтра в організмі людини - печінки. Вона сприяє незначного збільшення вироблення жовчі при одночасному зниженні тонусу гладкої мускулатури жовчних проток і, таким чином, сприяє її відтоку в дванадцятипалу кишку.

Страви, приготовані з кукурудзи, також впливають на коригування артеріального тиску і рекомендуються пацієнтам з гіпертонічною хворобою. Даний ефект досягається комбінованим сечогінну і спазмолітичну дію. Вчені також говорять про вплив цього злаку на підвищення згортання крові.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також