КУН: Україна має більш рішуче протистояти експансії Угорщини щодо Закарпаття

3
13

Прийняття парламентом Угорщини закону про створення міністерства у справах закордонних угорців свідчить про прагнення цієї держави нарощувати вплив у прикордонних областях сусідніх країн, вважає голова Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Олександр Сачко.

 

«Закарпаття давно відчуває на собі підвищену увагу Угорщини, адже тут проживає багатотисячна громада етнічних угорців, через яку можна впливати на ситуацію в регіоні. І при цьому декілька десятків тисяч закарпатців уже мають паспорти закордонного угорця. Тобто треба чітко усвідомлювати, що ці люди вже втягнені в орбіту інтересів іншої держави, хоча фактично є громадянами України», – наголошує Олександр Сачко.
 
На думку політика, така тенденція є дуже небезпечною, тому активізацією діяльності Угорщини на Закарпатті має зацікавитись Служба Безпеки України.
 
«І Конгрес Українських Націоналістів, й інші громадські та політичні організації Закарпаття неодноразово зверталися в СБУ з вимогою розібратись із ситуацією щодо надання іншими державами паспортів громадянам України. Проте відповіді ми не отримали», – розповідає голова Закарпатського КУН.
 
Олександр Сачко переконаний, що Українська держава має більш рішуче протистояти експансивній політиці сусідніх країн, зокрема Угорщини щодо Закарпаття.

Коментарі

P
petya

velymi povaschni ukkrajinci! Schabiv vi usche vijili iz zakarpatja teper vzjalisya za magyariv

T
toni

to vzse mnogo na sja berutj.............

Q
QQ

для КУН-овців- во свобода забрала на тернопільщині всі лаври від вас, ви зними бєтеся за один і той же електорат на закапатті, а тих хто підтримує вашу ідею на закарптті менше 0.05 % це вмістівято кун-свобода. дуйте на тернопільщину там є ще кого можете гаслами накормити та вашою ідеологією. не можу дочекатись, коли почнете виступати проти церков за те, що молитву ведуть на території україни в закарпатській області на старославянському на угорському, на словацькому, на румунском та інколи на латинських мовах... ану зверніться в сбу і оприлюдніть буде дуже цікаво куди вас пожене народ. а це перефразірована ваша національна ідеологія.

НК
Не КУН

Добродії в вишиванках привертають до себе увагу любим способом, і не знайомі з закарпатськими реаліями, із-зі гір не видно. Зауважу, що у ТУКЗа на Закарпатті є 39 тисяч членів, що набагато більше, як у КУНа по свій Україні (24 тисяч). Така смішна ліліпут-партія закликає СБУ до чогось.

У
ужгородка

На Закарпатті усього 12% угорців. Яка експансія?

НК
Не КУН

Тоті добродії в вишиванках щось не дуже розбираються в політиці, якщо говорять про "угорську єкспансію" на Закарпатті. Мабуть, не чули про румунську єкспансію, де румунська держава для підтримки румунської соборності роздала десь 2 мілліонів паспортів в Молдавії. Оце є чітка націоналістична єкспансія, а не то, що угорці роблять. Стосовно угорських "паспортів" - ті посвідчення не є паспортами, вони надають деякі снижки закордонним угорцям в Угорщині. З ними мож працювати 3 місяці лище в Угорщині. Намного простіше отримати візу в Польшу і там легально працювати - громадянам України не потрібен дозвіл на роботу. Щодо задавленних меньшин - пан Вакарчук, поки був міністром освіти при Ющенко, приклав всі сили, щоб знищити освіту національних меньшин. Добре, що його уже вигнали. Але прибічників державної ассиміляції ще все хватає, тому угорці Закарпаття дуже вдячні за підтримку Угорщини в відстоюванні своїх прав, гарантованих Конституцією.

Q
QQ

краще свобода, кун хай займеться питаннями: ціна на воду, ціна на газ, стан доріг, освітлення, якість роботи врачів, якість обслуговування в иагазинах, виплата гідних зарплат, вирубка лісів ітд... а угорське питання це питання особисте яке касається леше окремої особи і несе лише характер ПАРУ- гаваеш інтересно на нічого не треба робить мож просто сидіти і думати над слідуючим зверненням в "нікуди і нідокого". якщо наші не природні націоналісти такі уж правидні хай здадуть свої закордонні паспорта і одінуться в вишиванку...

W
Weizman

Да, в Україні докус "задавлені" нац. меншини! Угорці можуть, наприклад, поїхати в Європу на роботу, маючи посвідчення угорця (многі мають угорський паспорт), а можуть працювати і тут. В основному всі знають крім мадярської ще українську і російську, а хто нормально вчився в школі знають елементарну англійську або німецьку. Знаю таких, що працюють в Європі і не скиглять. Хто хоче щось здобути, давно в UE! А українці можуть поїхати лиш на заробітки і приїхати домів.........

C
cortez

не проблемою те що угощина підтримує людей в нашому краї(не лише угорців а і українців теж), проблема що кун-овці чуствують себе ущербом і залишаєтья лище їм тявкати бо більше нічого не можуть робити.

НК
Не КУН

Да, треба щось робити. Наприклад, державі не давити свої національні меншини, надавати їм можливості розвиватися на Україні.

SI
Schlagbaum Izia

По-вашому треба забити голову в пісок, як страус?

НК
Не КУН

КУН взагалі є маргінальною партією, яка намагається привернути до себе увагу. Той добродій не розбирається про шо говорить, і плутає посвідчення закордонного угорця з угорським паспортом, і вважає що СБУ має займатися міграцією. Най сидять у себе на Галичині і не гойкають.

Q
QQ

логіка КУН така: сбу має запрітити угорському парламенту приймати закон стосовно угорців закарпаття? або відктити уголовні справи стосовно депутатів угорського парламенту?

Читайте також