Купуйте міцні гаманці: В Україні вводять монети номіналами 5 та 10 гривень

11
6

Протягом 2019 року в обіг планують поступово ввести нові 5-гривневі монети, а наступного року з'являться залізні "десятки"

Як розповідає "Фінансовий клуб", про новації повідомив голова Національного банку України Яків Смолій.

— Монетний двір передбачає поступове введення в обіг монет 5 та 10 гривень. Цього року 5 гривень можуть бути, а 10 – точно ні, вони надійдуть у наступні періоди, – повідомив головний банкір України.

Смолій зазначив, що монети запроваджують для продовження терміну служби грошових готівкових знаків в Україні, адже банкноти з часом дуже сильно зношуються.

Коментарі

Ш
Шоні

Центровський і Правдоруб,ви,што помінялися ролями?

М
Мікулаш

Залізяки не мають номерів і мож штампувати , скільки хочеш. Замість "євробляхів" будуть "укрбляхи". Жебракам яка різниця ? Слава Україні !

Ц
Центровський

Правдорубу. Се свідчення того, шо просто міняють гроші оби довше служили і не зношувалися. Не більше. 500 єврову купюру тоже знімають з обороту, і шо з того? Європка загнивать по твоєму? Но то шо в Україні жопа - туй согласен.

П
Правдоруб

Перше свідчення того, що інфляція РОСТЕ...булисьме жебраками, а тепер станемо СУПЕРжебраками...

Ф
ф

монети мош начеканити на україні а купюри бумажки треба заказувати вот вам і економія нацбанка А ТАКЖЕ ДЕВАЛЬВАЦІЯ ГРИВНІ крапка

Г
Гройсм..

До речі, монети будуть 5 та 10 гривень величиною як одна копійка, а вартістю теж так само. Немає з чого робити великі монети.

Читайте також