Курортний сезон розпочався: скільки коштує відпочинок на українських морях

15
0

Прогнози про спекотне літо починають збуватися. І мова не тільки про погоду, бажаючих поніжитися в сонячних обіймах і освіжити тіло в морській воді, згідно з даними опитувань, в рази більше, ніж в минулому сезоні.

Так що в курортних містах України очікується наплив туристів. Люди втомилися від карантинів і хочуть на час змінити обстановку, при цьому багато популярних закордонні напрямки поки закриті для іноземців. До того ж любителів подорожувати зупиняють Коронавірусние страхи. Через це приблизно 65% українців планують провести відпустку на вітчизняних курортах.

Куди можна поїхати відпочивати

У нашій країні чимало місць, куди варто з'їздити на тиждень-два або хоча б на вихідні, щоб відпочити від повсякденної суєти і отримати заряд енергії. Серед найпопулярніших Затока і Кирилівка, що стали свого роду "меккою" для українців, Бердянськ, Коблево, Арабатська Стрілка. Відпочиваючих як і раніше залучають пляжі Одеси, Очакова, Чорноморська, Лазурного. Зростає популярність Генічеська та Скадовська. Лебедівка і Кінбурнська коса підійдуть тим, хто любить усамітнення або відпочинок в невеликій компанії. Їдуть сюди і ті, кому подобатися спати в наметах.

Але треба сказати, що частина українців, як вказують експерти сервісу Codes.com.ua, все ж віддає перевагу курортам за межами країни. Для економії витрат, туристам радять використовувати зібрані на сайті https://codes.com.ua/ промокодом. Вони забезпечують 5-процентне зниження вартості туру в Болгарію, Грецію, Грузію, Чорногорію, Єгипет, Хорватію чи інші країни. Також по купону можна замовити трансфер зі знижкою або отримати кешбек на наступну поїздку.

Скільки коштує відпочинок на морі

Відпочинок на березі моря коштує недешево, особливо якщо мова йде про готелі, де є басейни і кухня в номері. Ціни в готелях преміум-класу можна порівняти з Єгиптом і Туреччиною. Але є і більш дешеві варіанти відпочинку зі зручностями і без надмірностей. Багато власників житла пропонують знижки.

Якщо відпочивати в умовах, близьких до екстремальних, то можна знайти варіанти з ціною від 100 до 250 гривень на добу. Найдешевше житло в Очакові - приблизно 180 гривень, в Генічеську - 200-300. А в Кирилівці вартість номера "люкс" стартує з 600 гривень, для дітей є знижки. На околицях Одеси можна підшукати квартиру за 200-300 гривень, ближче до моря - 500-600.

Найбільш дорогий відпочинок в Затоці (через ціни її часто називають українською Анталією). У цьому "царському" куточку найпростіша квартира коштує як мінімум 800 гривень на добу, а за проживання на фешенебельній віллі доведеться заплатити приблизно 1500 гривень за одного. Недешево обійдеться і відпочинок в Коблево. Тут немає приватного житла, тільки готелі і пансіонати.

Вибір курортів досить великий, розрахований на людей з різними доходами і потребами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також