Курс долара може зрости до 9 грн

12
0

У експертів немає єдиної думки щодо курсу основних валют у 2011 році, однак аналітики не виключають, що до кінця року долар може коштувати 9 грн.

Василь Юрчишин, директор економічних програм Центру Разумкова, вважає, що курс валютної пари гривня / долар буде залишатися стабільним протягом 2011 року. "Коливання буде в межах 8 грн за долар", - вважає аналітик.

Як повідомляє "Газета по-киевски" з подібним сценарієм згоден і Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру Форекс Клуб в Україну. "Середній курс продажу готівкового долара США в Україні до літа 2011 року може знизитися на 1,12 - 7,93 грн до, а до кінця 2011 року може скласти 7,89 грн", - припускає експерт.

Володимир Олексюк, експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Україні, вважає, що долар подолає позначку в грн 8, але до кінця року. "У першому півріччі гривня ще постарається втриматися на рівні 7,95 / 7,99, - вважає він -. Але через зростаючого розриву торгового сальдо і зовнішнього боргу в другому півріччі курс може бути на рівні від 8,5 до 9 грн / долар ". Динаміка євро по відношенню до гривні залежить від курсу євро / долар на міжнародному ринку. "У першому півріччі буде тривати криза бюджетів країн єврозони Тому, швидше за все, долар буде дорожчати по відношенню до євро -. До 1,2 до 1,28 долара / євро - прогнозує Юрчишин -. А в другому півріччі, якщо економічна ситуація в Європі не покращиться, то євро візьме реванш, і курс складе долара за євро 1,45 до 1,5. Якщо цього не відбудеться, тоді євро і далі буде поступатися долара. "Тоді європейська валюта може знизитися до рівня 1,10 до 1,15 євро / долар (9,05 до 9,46 грн за готівковий євро в Україну) Правда ймовірність реалізації даного сценарію складає всього 25, -. Гадає Івченко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також