"Курва" - останнє, що прозвучало на борту літака Качинського

46
4

Міністерство внутрішніх справ Польщі розмістило на своєму інтернет-сайті стенограми записів бортових самописців літака президентського Ту-154, під час аварії якого за Смоленськом 10 квітня загинув Президент країни Лех Качиньський. Текст російською і польською мовами зайняв 41 сторінку.

Стенограми були підготовлені Міждержавним авіаційним комітетом, 31 травня Росія передала копії записів бортових самописців польській стороні. Раніше стало відомо, що поляки вирішили оприлюднити стенограми з-за великої кількості спекуляцій навколо них. Публікацію стенограм польський уряд погодив з генеральною прокуратурою країни. 

Вся інформація (зокрема, слова, сказані в кабіні пілотів) дубльована російською і польською мовами. У 40-сторінковому документі зафіксовані репліки командира, другого пілота, бортпровідниці, диспетчера аеродрому «Північний», екіпажу польського літака «Як», що сів у Смоленську незадовго до катастрофи, а також сторонніх осіб (раніше стало відомо, що в кабіні, зокрема, перебував глава ВПС Польщі Анджей Блазік). 

Стенограми починаються з 10:02:48 за московським часом. Запис закінчилася в 10:41:05. У 10:41:04 самописець зафіксував шум від зіткнення з лісовим масивом. Останньою записом стало нецензурне слово на польській мові. 

Ту-154 сідав в поганих погодних умовах. Частина експертів висловлювали думки, що причиною катастрофи стали дії пілотів, які пішли на невиправданий ризик.

У 10:41 літак впав. Спочатку, як випливає з розшифровки, лунає шум від зіткнення з лісовим масивом. Останнє ж слово, зафіксоване бортовим самописцем - пол. Kurwa у виконанні якогось «невстановленого абонента».

Останнім сигналом TAWS (система раннього попередження наближення до землі) був сигнал про необхідність термінового набору висоти: «Піднімай! Піднімай! ».

Копії записів «чорних скриньок» привіз до Польщі з Москви міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Єжи Міллер.

Міністр заявив, що копія записів ще вимагає роботи, так як оригінал запису самописців містить багато сторонніх шумів. Тому було прийнято рішення поки опублікувати тільки стенограму. За запевненнями експертів, вони точно відображають події в кабіні.

Нагадаємо, урядовий літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту знаходилися 96 чоловік - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто. Серед загиблих сам президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катинь, щоб взяти участь у траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Коментарі

К
Кусi

Правка : не "завчасно", а "передчасно".

К
колокиівський

Смоленськ,сакральний для поляків,Останнє "курва",що й сказать? То чоловіче -- ми говорим : -Найперше - "мамо",встаннє-"блядь"...

К
Кусi

Я ж казав, що Мукачiвська мiська Рада завчасно "прогнулася" , назвавши одну з вулиць iменем вiрогiдного вбивцi пасажирiв i екiпажу лiтака. Вiн був самодуром i це вiн винний у тому, що пiлоти ризикували при посадцi.

C
crisscross

"Зиткнення з приемною масивом"...Це як????

Читайте також