Курйоз дня: у словацькому Гуменному бобри приповзають до церкви (ФОТО)

22
1

Річкові бобри майже 20 років тому почали масово оселятися на північному сході Словаччини. Зокрема поблизу Гуменного та околиць. Нині вони живуть практично у кожному потічку.

Місцеві часто помічають їх на дорогах, а деякі тварини, на жаль, опиняються під колесами автомобілів. Днями бобра помітили навіть біля входу до церкви в районі Сідліско ІІІ. Для того, щоб забрати звідти налякану тварину довелося викликати поліцію та державну службу охорони природи.

Слід зазначити, що річкові бобри почали з'являтися у цій місцевості приблизно з 2002 року, при злитті річок Цірохи та Лаборця. Щороку їхня популяція збільшується.

Однак місцеві зоологи кажуть, що для міграції тварин існує дуже велика перешкода - гребля на річці Лаборець. Через гідротехнічну споруду бобри не можуть вільно переміщатися вгору або вниз по річці. Вже кілька років природоохоронці фіксують збільшення загибелі бобрів та видр у цьому районі.

Бобри намагаються оминути греблю суходолом. Але оскільки все перегороджено сітками, вони виходять на берег і потрапляють у місто, де блукають у пошуках виходу. Частина з них гине.

Нині шукають виходу з ситуації. Для бобрів пропонується створити спеціальний прохід через греблю.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

ДЛ
Др. Ліней

Повзають гади, а бобри на лапках ходять

Читайте також