Курйоз дня: закарпатська абетка

53
28

Гумористи «Нашої файти» створили кумедний словник закарпатських слів.

Уддалася», «епирки» та «иншакий» — для закарпатців ці слова знайомі та рідні, для туристів – незрозумілий набір літер.

Так чи інакше, це робить наш край особливим. Саме такою повинна бути абетка для закарпатських першокласників за версією гумористів.

Ну що ж, як кажуть у нас «позирайте что уйшло».








Коментарі

Г
Голесо

Армяшко,а ти салют у кінци чекав?!))Добре шо ти Ыкаш,за гроші,де ступиш,тась довжен у МВФ толковий ти наш,Рокфелер-енко,какжуть шо ужесьте Дніпро продали китайцям то правда?і лани і кручі...)))патом чорнозем...а патом,на органи)))))будуть Вас корейці купляти,бо пандам почки пересажовати)айно?)))

А
Армен

ПоЫкали-поЫкали русуни у коментах, а толку - нуль.

10й клас Б

Туй ниська на сайті накуреееено...... What's Up Guys? You're really stupid,,,,,,,,

Ц
Центровський

Майдаун, нє Йовжко, вашу циганську бисіду канєшно не знаву. Іди гі*но із гати уваль, тай писляк умий вушляку хоть раз у сезон, вроді у є у вас вода у борохтелепі. Нормальними людьми ви канєшно не станете уже, туй лем депортація вашої братії назад на родіну, у Індію поможе...

ДП
Дєвочке по визову Майдаунови

Ти калгознику обисцяний, усцяний алкашков в обльованих подворотнях Тагіла. Научися раз по нашому нормально говорити, а пак будеш "послі" в коментах блювати.

Ц
Центровський

Бокораш, я не за Жириновським повторяву, я говорю шо то гуканський , дебільний звук, якого ніє нигде в Європі. Шо до тя не доходить?

Б
Бокораш

Мова не може бути курйозом . Курйозом може бути якийись смішний недолугий випадок . Мова тут взагалі до чого?

Б
Бокораш

Центровський нашто такым ся глупаком указовати ? Якый ищи " монголо --бичий звук ??? Тай што ты усякі висери за Жіріновськым пудтираш , тай нам туй указуєш ,собі тото диржи .Навчіться вести бисіду межи собов . Бо ваші туй сважання тай лемзовання єден другого дуже ни файно упозирувуть. Пуддержуву написаноє Степаном Сікором. Исе "курйоз дня " и мене уже забембало . Редакція ви хоч розумієте саме значення слова "курйоз " , і де і коли його треба використовувати ? очевидно що ні ....

ДМ
До Майдауна

Ти туй за всіх не говори, тичку ти в гузичку, “будителю” недуйдавий. Кідь тебе дако обідив та не треба свої комплекси другим приписовати, ти не вшиткой Закарпаття. Кідь туй каждий начне качати права, ко туй місний, а ко нє, та нич з того доброго не буде. Кідь так хочеш сокотити свою бесіду та вмісто метати гуном за перевал ліпше даяку книжку файну напиши.

М
Майдаун

Марго Центровська,ты знаєш нашу бисіду!? Йолопе,свиньо нагуляна. Вас ся скарідує цілый Світ,шароварники дикі і вонячі! Перед вами цігани порядні люди бо ви г..на степові, чубата блювота. Ты,Центровський зайда,яка вонить туй 74 роки. 21:53, ты сколівська мустювко,гомбиця ти межи лабами, тої што тя нагуляла,копильцю короставий!

М
Місний

Тоті барани із мови зробили-курйоз.

Ц
Центровський

Майдауну ой не бомби цигачуку)) Налізли сюда у наш край якраз твої дідови немиті будулайські. "Послі" ахах не йиден местний закарпатиць так говорити не буде, се або понаєхавший мацкаль який до кінця не доучив нашу закарпацьку мову, або обичний ціган. Вот ти ся макаао і спалив) Но шо, заспіваш циганську? Давай ромале - ай не не гоп гоп!)

М
мукачівець

еперки то ягоди..а шовковиця то Яперки

Г
Голесо

Потухаю!!!))))))Степан Іллькович туй з Вами на 100% согласен,не ганьбитися,а гордитися,она нам з материнськи молоком давалася!!!Она наш "код"який неутератся,ни мовами,ни язиками...коли Богонько дав людині звук який іде із рота,закарпатці уже співали і вадилися давно)) Натілько колоритний наш жаргон,кілько лем у ньому,разних діалектів))От гУканського,кУнь,мУст,хвУст)))верховенського-,робиТ,сереТ,блюєТ,дрищеТ,мадярьсько-словацько-єврейсько-швабсько(для Шонія)руського))Самоє інтересноє шо наші люди,загриницьов нараз пів мови знають,натілько слова адаптіровані,з латині много...Одесса виходна... У нас європейська "і",она тверда,Muratti Вugatti///у руських буде звучати як Мураці Бу-гаці)))

МД
Май даунови пропаганди

Ийми рот, гною рогульський! Не "гомбіця", а - "гомбиця" ти, коросто маскальська нагуляна!

Д4
До 44

То на Іршавщині кажуть щіпки)))

М
Майдаун

Центровський,марго ,ти максимум отприск зайд заперевальних.Вас сюда лепавцю шароварних, послі 45 року,як вуши налізло! Розказували ми дідови, ош заперевальники послі войни,коли налізли у вариш,то у щербликах жерти варили бо нигда не віділи обливану судину,лем чугунки у пецови! Ти хохлосрань хуторянська!

Ц
Центровський

Майдауну, мені такоє, бо я туй і мої предки жиєме 10 століть імбіциле параноідальний, за перевал будеш отправляти свойих родичів циганото вушлива

4
44

зирнята а не щіпки

М
Майдаун

Ержі, еперка,иперка а вать яперка,по заперевальному шовковиця! Центровський,марго заперевальна, тобі якоє бидлячоє діло до нашої бисіды!? Там іди убирай буквы із “мешт”,“ровера”,“трускавок” ,а можеш добавити свому вонячому бандері даяку сопливу буковку! Хлопцям із файти дякуву,лем русины культурный народ і слово на букву “г” мош было укласти булш культурноє,например, “гомбіця”.

Е
Ержі

Такого слова як Еперка я незнаву. Мало боти електрика

СС
Сікора Степан Ілліч

Курйоз дня? Не ганьбіться рідної, материнської, русинської мови. Немає закарпатської мови, є карпаторусинська мова, якою розмовляють корінні жителі Закарпаття

Ц
Центровський

Шуруоуо не в Путінови і "РыФы" діло, но "Ы" , се монголо - бичий звук якого нема в жодному європейському язику кроме румунського, ну і руського. У нас його тоже не має боти. Жириновський кстаті предлагав його убрати з росс. мови, тоже отмічав шо нигде в Європі його ніє...

Ц
Центровський

Поржав))

М
Марія

Но здоймилисьте ми настрій на цілий тиждень...

Ф
Файно

Файно!

V
Volodymyr

яка балта коли то фийся, а замість балти мав бути біглязь

Ш
Шуруоуо

В поливини слiв не вистачае букви «Ы» ! Викинули букву « Ы» на зло РФ та Путiну ???

Читайте також