Квіт в УжНУ: Студенти самі мають обирати 25% навчальних предметів

5
1

Міністр освіти та науки України, закарпатець Сергій Квіт зустрівся в Ужгороді з працівниками УжНУ та журналістами.

Зокрема, йшлось про нюанси імплементації нового Закону України про освіту: «Вчора на засіданні Уряду був прийнятий новий перелік галузей і спеціальностей, що вступає в силу з 1 вересня, - зазначив Міністр. - Ми дуже укрупнили галузі і спеціальності, хтось навіть може не знайти свою спеціальність у цьому списку. Університет отримуватиме ліцензію на широку спеціальність, а от конкретні спеціалізації формуватиме сам для себе. Тут мова йде про розширення прав самого університету, тому трагедій у зменшенні цього переліку немає».

«Якщо ви поїдете в західні університети, то побачите, що там втричі менше предметів і курсів. Але якість університету виявляється не в кількості аудиторних годин, а в науковій діяльності. Тому ми зменшуємо кількість аудиторного навантаження на викладачів та студентів.

Крім того, треба реально забезпечити студентам можливість вибирати 25 відсотків предметів. Для цього університет має хоча б раз на рік робити презентації різних навчальних курсів, щоб студент чітко усвідомлював, що вибирає», - наголосив Сергій Квіт та додав, що найближчим часом зміниться сама схема організації університетського життя в Україні у відповідності до західної практики.

Мукачево.net

Коментарі

В
Вася

Яйця мають курицю учити що тiй робити. Смiх тай годi, не ходiть до школи, чи вузу, приходьте забрати готовi документи, що ви готовий спецiалiст, но по чому и сам незнаю, но "спецалiст". Такий спецалiст дохтор най би тя лiчив... Квiту, ци ти ся в Израилi будеш лiчити, як припалить.

Читайте також