Київстар об’єднується з Beeline

12
0

Антимонопольний комітет повідомив про видачу дозволу на об’єднання активів основних акціонерів «Київстару» та «Вимпелкому» – норвезького Telenor та російської Altimo в новому операторі мобільного зв’язку Vimpelcom Ltd. Це призведе до зосередження контролю над операторами «Київстар», «Beeline» та «Wellcom», що займають понад 50% українського ринку мобільного зв’язку, в руках новоутвореної компанії.

Конкуренти «Київстару» негативно сприйняли кінцеве рішення АМКУ. «Я погано ставлюся до такого рішення, ми розчаровані, - заявив генеральний директор «МТС-Україна» Андрій Дубовсков. – Концентрація такої великої кількості радіочастотного ресурсу в одних руках – це неправильно». Пан Дубовсков не виключив, що МТС спробує якимось чином оскаржити рішення АМКУ: «Ми знаходимося в процесі вивчення ситуації».

За словами голови підкомітету Верховної Ради по телекомунікаціям Юрія Мороко, дозвіл на об’єднання «Київстару» та «Вимпел кому» без будь-яких обмежень погіршить конкурентне середовище на ринку мобільного зв’язку. «Київстар» і так займає домінуюче становище, і будь-яке його укрупнення негативно відіб’ється на ринковій конкуренції, - каже пан Мороко. – Особливо це стосується злиття частот операторами».

Директор інвестиційно-банківського підрозділу Dragon Capital Максим Нефьодов вважає, що АМКУ міг прийняти це рішення після того, як стало зрозуміло, що «Київстар» і його акціонери не зможуть взяти участь в конкурсі.

Юристи зазначають, що рішення АМКУ оскаржити буде складно. «Питання надання дозволів на концентрацію є достатньо суб’єктивним, чітких критеріїв тут немає», - вважає керуючий партнер юридичної фірми «Ільяшев і партнери» Михайло Ільяшев. Його колега Роман Марченко переконаний, що політичними мотивами було обумовлено, скоріше, рішення про перегляд ухваленого у березні рішення АМКУ, а повернення до початкового рішення логічний. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також