Лавра після Московського патріархату: погрози новому наміснику, «русский мир», сауна Онуфрія (ВІДЕО)

7
2

Журналісти «Схем» поговорили з в.о. намісника Києво-Печерської Лаври архімандритом Авраамієм про те, як змінилась Лавра після переходу від Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Як розповів журналістам "Радіо Свобода" новий намісник о. Авраамій, що тепер у Верхній Лаврі дозволили проводити богослужіння українською, що раніше було заборонено, та молитися за українських військових – до переходу цього не робили.

За словами Авраамія, після переходу до ПЦУ він отримував погрози від попереднього намісника Лаври Павла (Лебідя), а самого Павла називає «людиною, яка повністю віддана ідеології «русского мира».

Крім того, Авраамій показав журналістам закритий об’єкт на території Києво-Печерської Лаври – колишню резиденцію предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія, куди раніше не пускали пресу. Це триповерхова будівля з сауною на території заповідника. Саме там раніше відбувався священний синод Московського патріархату та, зокрема, зачитувалися молитви за російських військовополонених.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
Дідику

Та як їх угнати з цілої, кідь ай з Хуста не збиравуться

Д
Дідо

Та уженіть тих московських уже з України

Читайте також