Ледида через вибори знімає директора Карпатського біосферного заповідника

4
9

Відповідне рішення про звільнення має бути ухвалене у понеділок.

"На прохання Закарпатськоі ОДА до Клюєва А., міністерство екології зобовязано в понеділок комісійно зняти з посади директора Карпатського біосферного заповідника доктора наук, професора Гамора Ф. Д., який працює на цій посаді майже 30 років, - написав Балога у своєму Facebook. - Член багатьох міжнародних організацій, відомий у всьому екологічному суспільстві світу. Назву тільки одну заслугу: завдячуючи Федору Дмитровичу заповідник став світовою спадщиною ЮНЕСКО. А зняти з посади просять Київ , бо людина нехоче займатись виборами. І пропонують на цю посаду якогось "лісоруба", правда який все готовий робити. Виборів цей чоловік бачив багато і всіх влаштовував".

Політик звертається до Президента України: "Віктор федорович прошу Вашого втручання, тому що рішення про звільнення п. Гамора буде сприйнято громадою області негативно і не добавить нам нічого".

 

 

Довідково:
 
Карпатський біосфе?рний запові?дник створений у 1968 році, з 1992 року входить до мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Загальна площа 53 630 га.
 
У складі Карпатського біосферного заповідника налічується шість відокремлених масивів, а також ботанічні заказники державного значення «Чорна Гора» і «Юлівська Гора». Заповідні масиви розміщуються на висотах від 180 до 2061 м.н.р.м. в західному, центральному і східному секторах Українських Карпат. Така територіальна структура КБЗ практично повністю репрезентує ландшафтне та біогеографічне різноманіття Східних Карпат. Тут представлені мало порушені та практично незачеплені людською діяльністю передгірні діброви, гірські букові, мішані та смерекові ліси, субальпійські та альпійські луки з сосново-вільховим криволіссям і скельно-лишайниковими ландшафтами. Майже 90 % території заповідника вкрито лісами — переважно пралісами. В заповіднику охороняється понад тисячу видів вищих судинних рослин, 66 видів ссавців, 193 види птахів, 9 видів плазунів, 13 видів земноводних, 23 види риб, понад 10000 видів безхребетних тварин. Тут представлені найкраще збережені карпатські екосистеми, які слугують сховищами для багатьох рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин. В заповіднику відмічено 64 види рослин і 72 види тварин, занесених до Червоної книги МСОП і Червоної книги України, а також до Європейського Червоного списку.

Коментарі

І
Іван

Всі проблеми в районі роблять тупі в керуванні районом Андріюк він сам нічого не вирішує,ним керує старий маразматик Беркула.

АМ
Анатолій Малиновський

надзвичайно незрозумілий хід насамперед голови Рахівського району, Андріюка. Напередодні виборів він своїм бажанням відірвав від електорату Шелевера значну частину голосів, це непродуманий та недалекоглядний хід. Від цього виграв тільки Петьовка. Цікаво почути думку колег Гамора, про заповідник та про Гамора. http://www.m-studio.net.ua/#/videoarhiv/gallery2?page=1/ Телеканал М-студіо www.m-studio.net.ua

ПК
патріот Карпат

гуцулу. Для приземлення твоїх фантазій по Грінвуду. Шановний, таке рішення було прийняте обласною радою без будь-яких погоджень заповідником. по цьому факту заповідник відразу інформував прокуратуру в результаті чого рішення облради оскаржувалось в суді. це факт, який будь-коли можна перевірити. За свою професійну кар’єру Гамор зробив дуже багато хороших справ не тільки для визнання України в світі, але й для збереження світового навколишнього природного середовища, тому це надзвичайно авторитетна людина в світовій екології!

ПК
патріот Карпат

гуцулу. про брудні слова по Гамору. якшо є факти, що Гамор погодив і віддав Грінвуду хоча б 1 м2 території природно-заповідного фонду, то звернися до відповідних органів, а не займайся наклепами. Для розширення твого кругозору: за керівництва Гамора - науковця міжнародного масштабу, площа заповідника збільшилася в рази, заповідник під його керівництвом відомий на весь світ, він залучив міжнародні екологічні установи до тісної співпраці із заповідником, із урядом України, за його безпосередньої ініціативи по багатьох екологічних напрямках співпрацюють уряди України та Словаччини, Німеччини... Він все робить для збереження навколишнього природного середовища і це не пусті слова, фактів є більш ніж достатньо!

Г
Гуцул

Мені шкода, що з такого "горе" проффесора як Гамор Ф.Ф. вірного комуніста, члена всіх провладних партій які були останні 21рік на Закарпатті,відомого карєриста роблять політичною жертвою. Гамор завжди вислужувався всім владам лише не рахівчанам. Чому приховується факт великого комбінатора Гамора який лише в Богданській долині на Рахівщині віддав в приватну структуру ТМР"Грінвуд" 2000га заповідних територій під мисливські угіддя - і це тільки один із епізодів його величності проффесора, великого "захисника" карпатської природи.

Г
Гуцул

Мені шкода, що з такого "горе" проффесора як Гамор Ф.Ф. вірного комуніста, члена всіх провладних партій які були останні 21рік на Закарпатті,відомого карєриста роблять політичною жертвою. Гамор завжди вислужувався всім владам лише не рахівчанам. Чому приховується факт великого комбінатора Гамора який лише в Богданській долині на Рахівщині віддав в приватну структуру ТМР"Грінвуд" 2000га заповідних територій під мисливські угіддя - і це тільки один із епізодів його величності проффесора, великого "захисника" карпатської природи.

ПК
патріот Карпат

це дуже брудна ідея, яким чином Гамор заважає проведенню виборів? просто установа, котру Гамор очолює намагається законними методами не дозволяти дерибан й гвалтування лісів Карпат. Рано чи пізно таке поводження з незаконними та неконтрольованими вирубками лісів як на Рахівщині, обернеться непоправними втратами для всієї країни, паводки глобального масштабу через неконтрольовані рубки обов’язково призведуть до цього! Хто за це відповість? Можливо керівництво району? Гамор очолює заповідник з метою збереження легенів Європи! Міжнародні установи високо цінують роботу заповідника на чолі з Гамором. ділкам, які набивають кишені продажем лісу за кордон звичайно не вигідне ніяке збереження лісів, ніяке збільшення площі заповідної території, але надзвичайно прикро, що за пропозицією району мають намір безпідставно звільнити пана Гамора через вибори... Українці потрібно захистити таку людину задля збереження національного багатсва-лісів!

D
dyr

ПРдуна на його місце. Закарпатці, невже ВИ піддастесь ПРдунівській агітації? Хай ставлять хоть попутіна, але ми повинні віддати перевагу нашим, Закарпатським, вірним своїм ідеалам, виборцям.

ЗВ
ЗА ВО "СВОБОДА"

Знімати з роботи "неугодних",це метод пана Ледиди і іже з ним.Так зробили з гол.лікарем Міжгірської лікарні п. Царем В.І.,так будуть робити доти,доки їх самих народ вилами не попре.Схаменися народе та відправ цю банду в пекло. Слава УКРАЇНІ!

Читайте також