Ледида підтвердив, що Ратушняк продав землю під пам'ятник Соборності

16
0

Пам’ятника Соборності України в Ужгороді найближчим часом не буде, бо земля на площі Б. Хмельницького, де планувалося його встановити, продана у приватну власність. Про це сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції в Ужгороді повідомив губернатор Закарпаття Олександр Ледида, – інформує власкор ЗІКу.

За словами Ледиди, на пл. Хмельницького зведуть сучасний торговельно-розважальний центр. Наразі на площі розташовано дитячий ігровий майданчик, який знесуть, як і площадку, закладену під пам’ятник Соборності.

Довідка

До кінця жовтня 2004 року в Ужгороді мали б здійснити монтаж пам’ятника Соборності України. Ідею його спорудження обговорювали тодішній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Різак та переможець обласного конкурсу на кращий проект монумента, скульптор Михайло Белень.

В основі композиції планувалося розмістити силуети п’яти київських князів. У центрі так званого «історичного вікна» на центральній колоні мав розміститися найсильніший символ України – Богоматір. На зворотній стороні пам’ятника – ангел-хранитель України. Композицію мав завершувати тризуб.

Монументи Соборності України мав з’явитися у чотирьох регіонах України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також