"Легкі гроші": В які шахрайські схеми найчастіше потрапляють українці у Чехії

64
0

Відомий чеський адвокат Іржи Покорний розповів на які приманки шахраїв українці в Чехії «клюють» найчастіше.

"Українці найбільше попадаються на пропозиції виготовлення фальшивих водійських посвідчень, перевезення нелегалів по Європі та отриманні «швидких грошей» від шахраїв", - зазначив адвокат.

Остання схема є досить розповсюдженою. Людина може спокуситися на об’яву в інтернеті щодо «підробітку». За це потрібно лише «допомогти комусь» зняти гроші з карточки в банкоматі - за певний відсоток. Тож українець надає номер своєю карти, і туди справді приходять гроші. А насправді це гроші були здобуті шахрайським шляхом. Насправді, отримавши невелику "винагроду", людина відає ці гроші злодіям.

Що відбувається далі? У наступні декілька днів банк блокує рахунок з величезним мінусом (який відповідає знятій сумі). Це робиться на підставі постанови поліції. А далі допити у поліції, можливе затримання - адже людина проходить як співучасник цілої схеми за кваліфікацією від шахрайства до відмивання грошей, здобутих незаконним шляхом.

За подібні злочини передбачена Кримінальним кодексом відповідальність до 10 років позбавлення волі.

Отже, чеський адвокат радить краще такі «пропозиції» в інтернеті ігнорувати, а як вже попались - то шукати надійного адвоката.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також