Лідер проросійської секти "АллатРа" переховується у Словаччині. Каже, що кордон перетнув легально (ФОТО)

104
3

Лідер релігійного руху з ознаками тоталітарної секти «АллатРа» Ігор Данілов втік з України минулої весни і переховувався у невідомому місті.

Тепер стало відомо, що він проживає у Словаччині і активно продовжує свою діяльність. Чеська журналістка-розслідувач Крістіна Чірокова знайшла Данілова на сході Словаччини, а саме в районі Вранов-над-Топльоу, в будиночку біля дамби Велка Домаша. Їй вдалося записати відеоінтерв’ю з лідером забороненої в Україні секти для для порталу Seznam Zpravy.

Ігор Данилов родом з Донецька, нині його розшукує українська контррозвідка та поліція, стверджують, що кордон він перетнув нелегально, використовуючи підроблені документи.

«Ми не ховаємося. Ми приїхали абсолютно легально. Я виїхав з України, щоб поправити здоров'я та зв'язатися з родиною», – каже Данілов. Стверджує, що в Україні військово-лікарська комісія нібито звільнила його від призову за станом здоров'я.

Минулого місяця українська контррозвідка СБУ та поліція провела обшуки по всій Україні у прихильників секти "АллатРа". Українська влада підозрює учасників організації в діяльності на користь російських спецслужб. Данілова також підозрюють у кількох злочинах. Передусім у справі про державну зраду, керівництва злочинною організацією чи виправдання та заперечення росіцської агресії проти України. Поліція повідомила, що лідерам руху загрожує 15 років або аж до довічного ув'язнення.

«Учасники злочинної організації виправдовували збройну агресію Російської Федерації проти України та всіляко пропагували ідею Кремля щодо створення Союзу слов’янських народів», – зазначив Дмитро Шевчук з Нацполіції України.

Поліція також оприлюднила уривок прослуханої телефонної розмови, де Данілов цинічно розповідає про бомбардування Західної України.

Раніше секта активно рекламувалася і просувалася по всій Україні, в тому числі на Закарпатті.

Тепер цей рух активно і вже багато років діє в Чехії, насамперед через проект «Креативне суспільство». Тут у нього тисячі підписників.

Чеські журналісти виявили, що Ігор Данілов мешкає у спокійному місті в Словаччині разом з жінками, яких ще називає "райськими птахами". Згідно з вченням секти, вони несуть у світ космічну божественну силу Аллата. Деякі з них фігурують у роликах АллатРа як ведучі.

Разом з лідером організації знімальна група встигла зняти і Галину Яблочкіну. Вона є правою рукою Данілова і нібито є автором священних книг «АллатРа», які вона видає під псевдонімом Анастасія Нович. Наприклад, у одній такій книзі пише про рятівника "Номо", біографія якого майже збігається з життям російського президента Путіна.

На думку журналістів-розслідувачів, Яблочкіна – це сірий кардинал, яка контролює фінансові потоки секти.

Ігор Данілов заперечує всі підозри, висунуті українською владою лідерам руху «АллатРа». Він каже, що залишиться у Словаччині навіть після того, як чеські журналісти знайшли його схованку.

«Ми ніколи не пропагували Росію, ніколи її не підтримували. Я ніколи не мав стосунку до спецслужб. Ніколи", - каже Данілов.

Однак існують свідчення Єви Хронової, колишнього видатного члена "АллатРа" в Чехії. В інтерв'ю вона розповіла про те, як вони отримували накази з київського штабу, про що їм говорити в мережах або наскільки вони там повинні бути активними. Водночас більшість учасників вірять, що вони рятують світ.

«Це, мабуть, найбільша ферма тролів, оскільки вона має величезне охоплення в 180 країнах», — вважає колишній член секти.

Журналістка припускає чому Данілов з однодумцями обрали Словаччину.

"Я особисто бачу дві основні можливі причини – у Словаччині «АллатРа» має потужну базу, тисячі симпатиків, а отже, багато контактів з людьми, які могли б їм допомогти.

І друга причина – це сусідні країни, які відносно близько. Можливо, їм потрібно було бути поруч, щоб до них могли приїхати гості, наприклад, з України", - каже Крістіна Чірокова.

При цьому поліція Словаччини не захотіла коментувати, чи співпрацює вона з колегами з України і чи стежить якось за перебуванням Данілова в країні. Так чи інакше, міжнародний ордер на арешт Данілова та інших членів секти досі не виданий.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Я
Ярослав

Блін, ну скільки можна, таке враження, що суспільство навмисно нацьковують проти АллатРа... Нічого конкретного та реальних доказів їх деструктивної діяльності нема, одне переливання з пустого в порожнє. Вона хотіли створити та жити в Благотворчому Суспільстві. А хто цього не хоче? Лише дурні. Я теж хочу, хочу жити, і щоб у моїх дітей було майбутнє. А зараз в мене нема жодних гарантій безпеки та впевненості у завтрашньому дні... Отакі справи...

З
Зоряна

А чого ви до них придовбалися? Вони ж нічого погано не зробили, вони відроджували культурно-моральні цінності, гроші державні не крали, людей не ображали! Чому все хороше поливають брудом???

НС
Не снило би ся

Шо то за марА знову?! То було те "біле братство", тепер - оце. І ноги знову з того даунєцкава депресняка ростуть

Читайте також