Лідер європейців Закарпаття Надія Попадюк пройшла стажування в США (ФОТО)

19
0

За результатами конкурсу, який проводився Американськими радами і Бюро освіти та культури Державного департаменту США, Голова Закарпатської обласної організації Європейської партії України Надія Попадюк стала фіналістом "Програми стажування в органах законодавчої влади США". З 28 березня до 6 травня 2010 року закарпатка проходила професійне стажування у органах законодавчої влади штатів Колорадо, Флорида, Вашингтон.

"Програма стажування в органах законодавчої влади США" проводиться для молодих професіоналів з різних країн світу з метою забезпечення їх 
безпосереднього ознайомлення з політичними процесами США та збільшення
розуміння особливостей законодавчого процесу США, важливої ролі
громадянського суспільства для розвитку держави.

Під час стажування Надія Попадюк ознайомилася з діяльністю Сенату та Палати представників різних штатів, Конгресу США, Верховного Суду та Департаменту поліції штату Флорида, відвідала засідання галузевих Комітетів та Рад. Крім цього, ужгородка провела зустрічі з Президентом Сенату та сенаторами штату Флорида, мером столиці штату Флорида - Джоном Марксом, представниками офісу Демократичної партії США, політичним аналітиком передвиборчого штабу Барака Обами, керівництвом профільних державних агентств.

Впродовж місяця Надія Попадюк працювала у законодавчому департаменті Програми політичного аналізу і відповідальності уряду (OPPAGA), який займається дослідженням, оцінкою, і політичним аналізом законодавства.

Паралельно з роботою закарпатка відвідувала лекції з міжнародного права одного з  найкращих професорів у державному Університеті штату Флорида (FSU) - Таблот "Сенді" Д'Алемберте.

Кульмінацією візиту до США стала участь Надії Попадюк у Конгресі для 80 учасників Програми з Бразилії, Колумбії, Грузії, Індії, Індонезії, 
Казахстану, Кувейту, Киргизстану, Малайзії, Непалу, Оману, Пакистану, Росії, Південної Африки, Тайваню та України у Державному департаменті США у Вашингтоні. Учасники Конгресу обговорили такі питання як: жінки у державному управлінні, відкритість та відповідальність уряду, боротьба з корупцією, роль молоді у державотворчих процесах. На врученні дипломів та офіційному прийнятті перед учасниками Програми виступили провідні громадсько-політичні діячі та управлінці США.

Як представник України, Надія Попадюк провела презентацію структури органів державної влади, політичної системи, законодавчого процесу в Україні для колег із США, ознайомила їх із особливостями культури та традицій Закарпаття.

Фото 1 Надія Попадюк та учасники Програми з різних країн світу.

Фото 2 Вручення диплому Надії Попадюк .

Фото 3 Учасники Програми з України, Росії та Грузії.

Фото 4 Надія Попадюк у Верховному суді штату Флорида.

Фото 5 Надія Попадюк з мером столиці штату Флорида - Джоном Марксом.

Фото 6 Надія Попадюк з сенатором штату Флорида - Константином Ліі.

Фото 7 Надія Попадюк у Державному департаменті США.

За більш детальною інформацією звертатися за тел. 0958 777 280.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також