Лідер "Йоббік": угорсько-румунський конфлікт – це боротьба між США та Росією

13
0

Радикальний націоналіст, лідер угорської партії "Йоббік" Ґабор Вона заявляє, що бачить онаки того, що "провідні держави прагнуть поглибити конфлікт між Угорщиною і Румунією" для забезпечення власних інтересів у регіоні.

Інтерв'ю лідера праворадикальної партії транслювалося по румунському каналу Digi24 в суботу, 13 лютого.

Ґабор Вона вважає, що румунська влада тисне на місцевих угорців "на прохання США", хоча і не має відповідних доказів. Утім, не може виключити "такий сценарій".

"У мене таке відчуття, що те, що відбувається в Трансільванії сьогодні, у першу чергу йдеться не про угорців і румун... А, скоріше, про боротьбу за владу між Сполученими Штатами і Росією", - сказав лідер "Йоббік".

Нагадаємо, що під кінець літа минулого року загострився давній конфлікт між урядом Угорщини Віктора Орбана та адміністрацією Віктора Понта в Румунії. Він став більш явним, публічним і далі набирає обертів.

Румунський уряд засуджує прагнення уряду Орбана підіграти угорським націоналістам в Трансільванії, а також бачать у цьому ідеї сепаратизму. Офіційний Бухарест твердо виступає проти будь-яких розмов щодо створення регіональної автономії для двох мажоритарних округів в Трансільванії, де проживають в основному етнічні угорці.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також