Ліга чемпіонів: київське "Динамо" розгромило белградський "Партизан"

172

Вболівальники побачили вісім голів у цьому матчі.

Матч честі та гідності для "динамівців". Насамперед з погляду саме результату. Да і гра у виконанні "біло-синіх" була вогняна! Багато хто сумував саме за таким "Динамо".

Градус протистояння відчувався з перших хвилин. Буяльський не потиснув руку капітану "Партизану", а самі ж "трунарі" з самого початку активно йшли в стики та вгризалися у гравців українських команди, епізодами занадто грубо. Вже на перших секундах від грубості Сальданьї постраждав Бражко. На щастя, Володимир проявив бойові якості та продовжив поєдинок.

При цьому, динамівці досить швидко зрозуміли цей настрій футболістів "Партизану" та підхопили дану тенденцію. В ігровому ж плані на старті конструктивніше в атаці виглядали саме підопічні Олександра Шовковського. Чудова нагода була у Ярмоленка, який після переведення від Кабаєва з декількох метрів пробивав "ножицями" - м'яч пройшов над воротами.

Часто "біло-сині" діяли через фланг Вівчаренка, на швидкості розігруючи м'яч на чужій половині. Проте, конче не вистачало точності у завершальній стадії. Той же Ярмоленко промахнувся після подачі з кутового, а постріл Буяльського з меж карного майданчика виявився слабкуватим.

Українці вели та контролювали гру, але далі трапився алогічний пенальті. Ні, "точка" була, просто цей епізод не виходив із загальної логіки та сценарію матчу. Караваєв досить незграбно у власній штрафній зіграв в ногу Калулу, а вже вищезгаданий Сальданья перекинув Бущана "паненкою" - 0:1.

Після цього віце-чемпіон України завівся та почав тиснути з новою силою. Особливо, "Динамо" наростило темп після екватору першого тайму. Кияни обстрілювали ворота першого номера сербів з усіх позицій та розривали фланги, однак шкіряний ну ніяк не хотів лізти у ворота. І тут підопічним СаШо потрібно віддати належне. Динамівці не знітились та все-таки затиснули ідейного опонента. Да ще й як! Три м'ячі за п'ять хвилин! Сюди!

Спочатку після передачі Кабаєва класно розписався Шапаренко, а відразу після цього відскоки після ударів Бражка та Караваєва допомогли м'ячу знайти правильного адресата.

"Динамо" не вимкнуло високий пресинг і на початку другої половини. Номінальні господарі явно відчули запах крові та прагнули довести рахунок до розгромного. Так і сталось. Кабаєв практично без супротиву протягнув м'яч на дриблінгу, змістився в центр і прошив стража воріт сербів. Показова домінація - 4:1. Наші футболісти однозначно спіймали кураж та продовжували пресингувати учасників "Братського кубка".

З плином часу гра заспокоїлась. У сербів вистачало браку в передачах, а українцям - ну куди було поспішати..? Але "Партизан" не спав, а чатував на втрату концентрації від футболістів столичного колективу. Сальданья буквально заніс снаряд у ворота. Проблеми в обороні, в порівнянні з минулим сезоном, у виконанні динамівців нікуди не зникли. В атаці у киян виходило все значно, значно краще. Навіть, не побоїмось сказати - в атаці все було ідеально. Потрібно було гнути свою лінію далі. Тим більше серби всім своїм виглядом дозволяли це робити, допускаючи великі розриви та вільні зони за своїми спинами.

Моменти з певною періодичністю зі сторони динамівців продовжували виникати. Зокрема, дуже хотів відзначитись найкращий бомбардир минулої кампанії УПЛ — Ванат.

Проте, загалом, того ентузіазму з першого тайму не було. Хоча гра для "Динамо" точно давалась, можна було витискати більше і закривати цю пару ще до матчу-відповіді. І, кияни відкрили друге дихання та скористалися цим. Бражко потужно приклався зі штрафного, Волошин поборовся, а Попов заштовхав у ворота.

А фінальний цвях в кришку труни "трунарів" забив Піхальонок, покотивши повз воротаря. Тотальне знищення. Команда Шовковського переграла підопічних Станоєвича за усіма параметрами. Ні, навіть не так, "Динамо" знищило та розтоптало свого суперника!

Мотивація, динаміка, бажання та націленість на ворота - усе це було на високому рівні у цей вечір від "Динамо". Як сказав би класик: "Загнали собачку в будку".

"Біло-сині" ставлять на місце сербів, хоч і знову, відверто, самі собі привезли проблеми в обороні. Ну а "трунарям"... Залишається хоронити самих себе. Зустрінемось в Белграді.


Коментарі

Читайте також