Ліга Націй: Розслаблена Україна, бойові Нідерланди та валійський бій

7
0

Збірна України свою останню гру програла із розгромним рахунком збірній Словаччині. Відчувалося, що для нашої команда ця гра вже не мала турнірного значення.

Дивізіон «В»

Словаччина – Україна 4:1

У цьому матчі було все. І гарна гра від словаків і черговий ляп від Бойка, і гол красень Коноплянки. Та от чудова картинка взаємодії між собою українських футболістів зникла. Чи то у відсутності мотивації, адже турнірні завдання команда Шевченка виконала, чи то кадрові проблеми у вигляді травм Ярмоленка та Марлоса. Гра у виконані наших футболістів була відверто слабкою. Вже на 5-хвилині після розіграшу стандарту Альберт Руснак відкрив рахунок. На 26-хвилині Юрай Куцка, а точніше Денис Бойко випустив м’яч із рук після удару словака, який грав на «одній» нозі бо зазнав травми – 2:0. Надію України повернув на 47-хвилині Євгеній Коноплянка, який після передачі Караваєва одним дотиком пробив із 16-метрів прямісінько у дев’ятку – 2:1. Ну а далі словаки робили свою справу далі. Адам Зрелак на 52-хвилині забиває третій гол у ворота гостей, а Роберт Мак на 61-хвилині четвертий.

Збірна України вже оформила собі путівку у елітний дивізіон, але Шевченку треба трохи думати над стилем гри команди, адже подібні матчі можуть вартувати дорого.

Уельс – Данія 1:2

До останнього у цьому матчі була інтрига. Але у першому таймі гол у роздягальню забив данець Ніколай Йоргенсен. Валійці спробували відігратися, але щастя від них відверталося. У другому таймі під завісу матчу подвоїв перевагу своєї команди Мартін Брайтвейт. Але Гарет Бейл рахунок скоротив одразу ж у наступній атаці. Кінцівка була дуже емоційною, адже вирішувалася доля першого місця. Проте більше голів забито не було і данці крокують в елітдивізіон.

Дивізіон «А»

Нідерланди – Франція 2:0

Голандські футболісти підійшли до цього матчу із неабикою мотивацією. Погром збірної Німеччини у минулому турі давав їм шанс зачепитися за рятівне друге місце у групі. Перемога голандців означає, що німці за тур до кінця залишають елітний дивізіон.

Дивізіон «С»

Кіпр – Болгарія 1:1

Сильнішого ці команди не виявили. На 24-хвилині Панайотіс Захаріо вивів Кіпр вперед. А на останніх хвилинах болгари зрівняли рахунок із пенальті. Автором голу став Ніколай Дімітров.

Словенія – Норвегія 1:1

Динамівець Бенямін Вербіч у цьому матчі забив швидкий гол. Словенці мабуть і хотіли гру дотягнути на мінімальній перевазі, але Маарс Йорсен на 85-хвилині рахунок зрівняв.

Тож норвежці у цій групі займають перше місце і крокують у дивізіон вище.

Дивізіон «D»

Гібраалтар – Вірменія 2:6

Однобокий результат зовсім різних за класом суперників. Покер у ворота Гібраалтару оформив Юра Мовсісян. Ще по голу забили Артур Карташян та Александр Каперятін. А от Гібраалтар забив першим і це зробив Тай де Бай, але цього не вистачило, аби утримати рахунок. Ще гол на рахунку Адама Престлі.

Ліхтенштейн – Македонія 0:2

Гра для статистики, яка ні на що не впливала. Еніс Барді та Іллія Нестеровскі у другому таймі забили свої голи команді-карлику, яка на той час вже грала у меншості.

У цій групі впевнену перемогу святкує збірна Вірменії.

Також звертаємо вашу увагу на матчі, які пройшли в Лізі Націй днем раніше, 15 листопада

Дивізіон «А»

Хорватія – Іспанія 3:2

Цей матч став справжньою перестрілкою між двома дуже хорошими командами. Хоча у першому таймі гра була дуже динамічною командам голів забити не вдалося, а от у другому таймі вболівальники побачили справжню красу футболу. На 54 хвилині Андрей Крамаріч вивів хорватів вперед, але на 56 Даніель Себальос зумів зрівняти. На 64-хвилині Тін Едвай знову вивів хорватів вперед, але на 78-хвилині з пенальті відновив рівновагу іспанець Серхіо Рамос. Та хорватам вже нікуди було відступати, адже вони знаходяться на останній позиції в групі і на 90+4 хвилині Тін Едвай втретє вивів хорватів уперед. У іспанців вже не було часу зрівняти.

Наразі у групі «4» Іспанія лідирує із 6 очками, а от у Англії та Хорватії по чотири. Остання гра між Англією і Хорватією обіцяє бути дуже видовищною, адже обидві команди мають шанси виграти перше місце в групі.

Бельгія – Ісландія 2:0

Ісландці в елітному дивізіоні виглядають хлопчиками для побиття. Команда не мала шансів проти збірної Бельгії. На 65-хвилині перший гол забив Міші Бачуай, та і крапку у грі поклав все той же Бачуай. Впевнена перемога Бельгії.

У групі «2» лідирує Бельгія із 9-очками. Другі швейцарці із шістьма. А от Ісландія вилетіла із турніру у Дивізіон «2» із нулем. Останні змогли за чотири гри забити лише один гол та пропустити аж тринадцятью

Дивізіон «В»

Австрія – Боснія і Герцеговина 0:0

Доволі рівна гра між рівними суперниками. Команди не боялися йти вперед. Майже кожну атаку завершували ударом, адже про це свідчить статистика: майже 30 ударів на дві команди за усю гру. Та така статистика не допомогла командам забити гол і вона завершилася сухою нічиєю.

Боснійці завершили усі свої матчі і забезпечили собі підвищення у класі. Другою лишається Австрія, а останньою Північна Ірландія.

Дивізіон «С»

Греція – Фінляндія 1:0

Матч лідерів, який завершився драматично, адже єдиний м’яч у матчі забив фін Альбін Гранлунд. Та зробив він це у свої ворота, тож фіни поступилися у цій грі попри усі намагання відігратися.

Угорщина – Естонія 2:0

Цей матч за право лишитися у дивізіоні «С». Угорці із цим завданням справилися і тепер у них є можливість зайняти друге місце у групі уникнути стикового матчу за місце під сонцем. На 8-хвилині Віллі Орбан вивів свою команду вперед. Швидкий м’яч дав можливість угорцям діяти по ситуації. На 69-хвилині Адам Салаї подвоїв перевагу угорців, що дало команді спокійне завершення матчу.

Фіни у цій групі лідирують, у греків на три очки менше. Угорщина вже не буде останньою, але ще може бути другою, а от Естонія вже готується до «Дивізіону» «D».

Дивізіон «D»

Казахстан – Латвія 1:1

Повна домінація казахів і велике щастя для латвійців. Гравці збірної Казахстану домінували на полі. Зусиллями Гафуржана Суюмбаєва забили перші. Але у другому таймі отримали контратаку і Денісс Ракелс рахунок зрівняв.

Андорра – Грузія 1:1

Цей результат можна було б назвати сенсаційним, адже футбольний карлик відібрав очки у потужної Грузії, але останні собі забезпечили підвищення ще далеко до цього матчу. Тому ця гра для грузинських футболістів була простою формальністю та можливістю для експерементів. На 9-хвилині Гіоргі Чакветадзе вивів грузинів вперед, а на 63-хвилині Крістіан Мартінес зумів зрівняти.

У цій групі беззаперечним лідером є збірна Грузії – 13 очок, друга сходинка у Казахстану – 6 очок. А Латвія та Андорра ділять останнє місце із трьома заліковими балами.

Люксенбург – Білорусь 0:2

Матч міг вийти іншим, адже збірна Люксенбургу може показати хорошу гру. Але по іншому думав Станіслав Драгун, який дублем оформив для білорусів чудову перемогу.

Сан-Марино – Молдова 0:1

Відверто гра не йшла у обох команд. Дуже слабка реалізація. А гол Віталія Дамакшана на 79 хвилині засмутив вболівальників «карликової» країні, адже молдавських фанів було дуже мало.

Білорусь у групі лідирує із 11-балами. Слід зазначити, що білоруси до сих пір не пропустили жодного м’ячу. Люксенбург на другій позиції – 9 очок. У Молдови на одне очко менше, а Сан Марино залікових балів не набирало.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також