Лікарі пояснили унікальне зцілення дитини від ВІЛ (ВІДЕО)

1
0

Маленька американка може стати другою людиною в світі, якій вдалося побороти ВІЛ

Заявка на диво надійшла із медичного центру університета Місісіпі. Місцеві лікарі бачили чисті аналізи маленької пацієнтки навіть після того, як медикаментозну терапію припинили.

Лікування почали ще до того, як зробили перші аналізи. Коктейль із препаратів дитині почали давати наступної доби після народження. Її мати сама була хвора, і ліків жодних не вживала, тому у лікарів майже не було сумнівів, а пізніше аналізи тільки підтвердили здогади.

Тепер у своєму поспіху лікарі вбачають секрет успіху. "Ми вважаємо, що ранній початок терапії - завадив укоріненню вірусу", - зазначила лікар Дебора Персод.

Втім вітчизняні спеціалісти у такі дива вже не вірять. В Україні теж був випадок, коли дитина, півтора року проживши на пігулках, давала негативний результат аналізів на ВІЛ. Однак роздувати історію тоді не стали, бо вірус повернувся.

Американські лікарі спочатку й самі не вірили в свій успіх. Перші аналізи змусили замислитися не про науковий прорив, а про лікарську помилку.

"Я подумала - о боже, ми лікували дитину, яка й не була інфікованою", - пригадала лікар Ганна Гей.

Тепер лікарі кажуть про нову методику в лікуванні хворих на ВІЛ дітей. Втім попереду ще багато тестів, які покажуть, чи допоможе диво з Місісіпі врятувати інших немовлят.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також