Лікарі радять закарпатцям більше пити й менше їсти у спекотну погоду

3
0

Як уберегти себе та своє здоров'я у період літньої спеки, що і як їсти та пити - розповів у спеціальному коментарі Мукачево.net перший заступник головного лікаря Мукачівської ЦРЛ Мирослав Гавришко.

Для того аби зберегти себе у тонусі такої спекотної погоди потрібно багато пити, відмічає Мирослав Гавришко. І пити не сильногазовані та надто прохолодні напої, а задовольнати себе домашніми соками, компотами, джерельною водою.

Дуже важливо не перебільшувати з вживанням алкогольних напоїв, та їх "змішуванням", додає лікар. Особливо важливо правильно "поводити" себе з спирними напитками на природі, коли на людину й так діє небезпека теплового чи сонячного удару. Лікарі радять вживати не більше 200 грам якісного вина один раз на день.

Щодо їжі, то потрібно менше вживати солоної "важкої " їжі та солодощів (тістечок, особливо кремових), які дуже швидко псуються під час спеки. Фрукти, овочі, салати - позитивно впливають та легко сприймаються організмом влітку. 

Сильна спека, звісно, стає причиною загостерння у людей хронічних хвороб, пов'язаних з функціонуванням опорно - рухового апарату та кишково - шлункового тракту. Особливу увагу потрібно приділяти хворим - гіпертонікам.

"Новою загрозою здоров'ю у літню спеку стає "хвороба конденціонерів", - зауважує Мирослав Гавришко. Різкий перебад температур стає причиною виникнення хвороб горла, легенів, опорно - рухового апарату. І, звісно, бактерії, які паразитують у фільтрах конденціонера, які довго не замінювали.    

      

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також