Лікарі Закарпаття продовжують масово тікати закордон (ВІДЕО)

9
24

Основною причиною від’їзду фахівців лишається катастрофічно мала зарплата.

Журналісти телеканалу 1+1 завітали до Берегівської ЦРЛ де останні роки існує кадрова проблема серед медичного персоналу. Звільняються майже всі. Від лікарів до медичних сестер. Як правило кожен з них після звільнення їде на заробітки і у сусідній Польщі та Чехії не кожен зв’язує свою роботу за фахом.

Так за минулий рік із районної лікарні в Берегові звільнилося 150 чоловік. Головний лікар Іван Малеш мусив вмовляти тих працівників які залишилися більше днів лишатися на чергування.

Конкурувати із європейськими зарплатами Україна поки не може і програє у цьому показнику майже у десять раз.

Нагадаємо, що місяць назад Словаччина відкрила двері для українських медиків.

Коментарі

ДП
дєвочке по визову Майдауну

Майдауне короставий, сокотися шнирю обись ся не удавив у своїй пропагандистькій блювотині. Для начала вонячу кацапську пуцу свого хазяїна із свого @бала утягни, ти рогулю нагуляний. І не стій шлюхо кацапська постоянно раком перед заказчиком

ДГ
До Голесо

Золоті слова.

Г
Голесо

Шоні...но шо ти такоє говориш,союзовська медецина бола ліпша у світі?))))Хіба каральна псіхіатрія)))))Шо товди дохтори,не лапу не брали?!))Бабка з покрученима руками,яка жила на пенсію,мусіла пузатому айболітови,шо прокапав іі давати 25 рублів,ши небога прятала у звязану нив салфетку,бо нико не відів...!У мене асоціація больниця то запах хлорки і людських какашок,стіни до половини покрашені маслянов красков,а звирьху тучі комарів...Най Богонько варує каждого!Такшо...при першів возможності,ко мав гроші,уже при Украіні,утікали як мінімум у мадярщину бо туй спеціаліста НЕ-БОЛО!Даже рожати...!Кесарили на ліво і на право...бо то налічка)А савецкоє начальство де лічилося?!)))по барвіхах феофаніях.де простому трудязі і не пахло попасти і на імпортнів апаратурі...а кіть треба та везли"тушку"забугор,бо незагнувся орденоносець)))!Плата мустить боти врачу,то як"причастя"він товди відповідає...!Но она мусть боти офіційна!І кажді три роки подтверждати кваліфікацію...

М
Майдаун

18:12,є-б-а-н-а-т-и-к тя справив,олігофрене кончений! Ти п!дере,20:18,нагуляний шльондрув.Ти бандеро лепавий,мершо воняча,гною нетрібний,завали хлебало. Воняку кончений,пустото гнойна.Ти людинув не був і не будеш,бо ти будар розвоняний! Ти сосеш цілому Світови,тріперна гнидо!

8
888

Csak az nem igaz, hogy a csaladorvosok megnott fizetese nyoman hazajottek a kollegak...

ДП
дєвочке по визову Майдауну

Улблюдок кончений, ийми свій вонячий пропагандистський @бальник! Короста тя устяла дебіла калгозного. Ти і є раб-шнирь, што сосе хер вонячий у свого кацапа-заказчика.

3
345

в дитячій без грошей с тобов і говорити не хочуть

4
44

самі научилисьте їх на взятки

О
останньому

є-б-а-н-а-т-и-к

М
Майдаун

Ты гною хуторянський,14:18,та най буде страхова,чортова.... лиш би лічила і була доступна.Бо вам свіням лепавим недобра була медицина Союзу,яка май ліпша у Світі,вам короставцям любиться збирати гроші на ліченіє з протянутув руков і радуватися ош ваші пани-бандіти лічаться у ліпших клініках! Рабом ся вкотили,рабом і здохнете! До 888,та не введуть страхову бандіты бо з чого красти будутьПлюс треба роботу людям дасти тут,а не угнати в рабство по Світови! Україна неє державув-се гетто з укладом ОЗГ!

8
888

І не має бути медицина безкоштовна!!!!! Лікарня на половину заповнена алкашами, які місяць п'ють, потім два тижні капаються, потом далі п'ють, бо безкоштовно (в Мукачеві). 90% хворих не працюють(офіційно), відповідно не сплачують податки, а лікуватися безкоштовно, тобто за рахунок держави, хочуть!?!? Тільки страхова мдицина!!!!!!! Хтось мусить оплачувати, інакше не буває. А між пацієнтом і лікарем фінансових відносин не повинно бути.

8
888

Яка то простенька операція для вас?????

ДМ
до медсестра

А тому що простенька операція коштує від 10000 гривень.І жодна аптека ще не збанкрутувала...І ніколи медицина за жодної влади не була безкоштовною,і не буде...

П
ПКО

Приємне враження від Берегівської лікарні- чисто, все оновлене.Так би у всіх відділеннях і лікарнях області.

М
майдаунови

Кимаку калгозний, "у всіх нормальних сучасних країнах хворих лікують" ... за допомогою коштів СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ (компенсація певного % витрат за лікування). Ко не сплачує відрахування в медичні страхові компанії, то покриває повністю витрати на лікування із свого ЖЕБА. Балабол, учи матчасть оби не нести шнягу!

C
cecslrf

До Інни ,ви правдцу пишете шо внас усюди така система ,Так і в медиині,мусиш дати ,би лікар тебе не подивися як треба ,чи дітей чи дорослих ,а лаікарі не заінтересовані бо в них мала зар.плата і.т.д.Так треба іти на вибори вибирати нормальних кандидатів і парламент ,бо то наше будуще.

І
Інна

На даний момент врачі катаються як сир в маслі ,деруть з простих людей хто лиш скільки мохе витягнути всіма правдами і не правдами не бояться бога взагалі.Яку би зарплату їм не дали вони не поміняються , але всі ми смертні а вони про це забули !

М
медсестра

Якщо нехватка кадрів, медперсонал виїзжає за кордон. тому чого, щоб устроїтися на роботу у Берегівську лікарню просять бешені гроші від 3 до 5 тис. доларів. АУ люди поясніть.

М
Майдаун

Троцкій,вот таку країну-концлагерь ви бандерувці і створюєте! Йолопе у всіх нормальних сучасних країнах хворих лікують,немічним реально допомагають,а бідні лише ті,які є туніядцями або наркоманами. Далеко не треба іти,запитайся в словаків,поляків про оплату освітянам,не говорю вже про науковців.Це не піддажться порівнянню! А то далеко не передові країни! Вообщем правильно пишуть,що це гето! Але скакали на майдані за “краще” життя,то ле тепер скакуаси?Агов!

Т
Троцкій

Бобер, не сміши нас. Назви хоч одну "більш ефективну" країну з "достойною" медициною і освітою. Якщо ти бідний і важко хворий, нікому ти не треба. Починаючи з Ізраїлю,Америки і закінчуючи Сомалі. Не кажучи вже про нещасну Росію, з її Сургутами.

Г
Гейропа

Печально бо нормальні , адекватні лікарі виїзжають їх тоже мож поняти , а з другої сторони в подальшому кіть треба буде в больницю та будеме їздити до пепічок або мадяру , бо тут ся лишуть лем отброси

В
вата

меня мучают смутные сомнения 4/5 врачей и медсестер, с которыми я сталкивалась, относятся с отвращением к своей профессии, и с пренебрежением к пациентам но таки работают и ноют про маленькую зарплату мы же знаем, в чем дело, правда? (прошу порядочных людей извинить меня и не принимать в свой адрес)

Б
бобер

Якщо країна не здатна забезпечити для своїх громадян достойну медицину та освіту - то така країна має зникнутм з карти Землі і вивільнити місце для більш ефективних в цьому плані державних утворень. Все йде до цього. Дай Боже, щоб чим раніше закінчився цей геноцид.

Р
Рем

А що, в освіті ситуація інша? Там такий же холокостний рівень зарплат. Найкращі науковці і вчителі також покидають цей концтабір. Взагалі, окрім силовиків і контролюючих органів - всюду в бюджетній сфері спостерігається чемоданний настрій - як тільки зявляється можливість - люди покидають цю сферу діяльності або ж емігрують. Все це вже подекуди призвело, а незабаром остаточно призведе до повної деградації медицини і освіти.

Читайте також