Лікарняна бібліотека: У Закарпатському обласному центрі нейрохірургії та неврології збирають книги для пацієнтів (ВІДЕО)

273

Охочі можуть принести книги в медзаклад для пацієнтів та персоналу.

Як зазначила Суспільному Закарпаття ініціаторка збору — комунікаційниця центру Ксенія Шокіна, така ініціатива триває з весни 2024 року. На двох поверхах медзакладу розмістили полиці з книгами, які пацієнти та працівники можуть взяти й прочитати.

"Вирішила облаштувати в лікарні таку невеличку бібліотеку для того, щоб наші пацієнти, їхні родичі, а також медичний персонал могли якісно провести час у лікарні, а у випадку персоналу — за межами лікарні. Ми вирішили, що ця акція буде безстрокова, люди нам можуть подарувати книжки", — розповіла Ксенія Шокіна.

"Мені сподобалась ця поличка з книгами, оскільки я люблю читати книги. Вибрала собі одну, яка мені була цікава. Прочитала. Дуже хороша книга. Це дуже добре, тому що пацієнти можуть почитати, коли мають вільний час, або коли маємо нічні чергування, коли потрібно багато ін’єкцій робити різних. Коли є хвилинка, то можна сісти почитати вночі", — сказала медична сестра Аделіна Русиник.

Ініціаторка збору каже: на полицях книги різних жанрів. Книжки, окрім Ксенії, принесли працівники центру і пацієнти. Кожна книга підписана.

"Ми дуже вдячні Закарпатській обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка, а також "Волонтаріату УжНУ" (Громадська організація "Волонтаріат УжНУ" — ред.), які активно долучилися до нашої ініціативи, також збирали книжки й передали нам. Нам передавали книги пацієнти. Зокрема, одна пацієнтка надіслала поштою велику посилку, тобто цілу коробку із книжками дуже класними і якісними. Також приносили на рецепцію нейроцентру. Нашу лікарняну бібліотеку можна поповнити якісними україномовними книжками. Це можуть бути будь-які автори, але головне, щоб було українською мовою, а також, щоб це книги були в гарній якості", — додала Шокіна.

Приносити книги охочі можуть на рецепцію закладу.



Коментарі

Читайте також