Ліки в Польщі для іноземців та інші корисні поради

123
0

Рецепти, видані в країні, яка не є членом США. Іноземець може надати рецепти, видані в країні, яка не є членом Європейського Союзу. У цьому випадку рецепт не може бути лише оформлений повністю.

Наприклад, українці, яких у Польщі понад мільйон, часто воліють купувати ліки в країнах ЄС, а не в їхніх аптеках. Як переваги вони називають кращу якість препаратів, а іноді й нижчу вартість придбання ліків порівняно з цінами в українських аптеках. Як найкраще і найбезпечніше купувати ліки в Польщі?

Безрецептурні препарати широко доступні і є основним елементом домашньої аптечки. Біль, застуда, лихоманка, запор, заспокійливі або хороший сон - ось те, що ми купуємо найчастіше. У нас можна придбати ліки без рецепта в аптеках, а також у магазинах чи на АЗС. Проте, порівняно з Україною, більшість ліків відпускаються за рецептом.

Електронні рецепти: як користуватися?

З 8 січня 2020 року на всій території Польщі запроваджено електронні рецепти. Запровадження цієї системи дало можливість отримати рецепт під час телефонної консультації лікаря (телеконсультація). Як це виглядає на практиці? Ви йдете до лікаря, і весь візит стандартний. Після цього лікар виписує електронні рецепти. Перед візитом найкраще створити обліковий запис на веб-сайті, де з’являтиметься електронний рецепт, тобто в Інтернет-акаунті пацієнта.

Після того, як лікар випише електронний рецепт, пацієнт отримає SMS або електронний лист із 4-значним кодом або вкладеним файлом з електронним рецептом. Якщо ви не створили обліковий запис до візиту, лікар може роздрукувати для вас «роздруківку інформації».

Якщо ви отримали електронний рецепт у вигляді SMS-коду, вам необхідно в аптеці ввести цей код разом із номером PESEL. Якщо ви отримали рецепт у форматі PDF електронною поштою, ви повинні надати фармацевту свій телефон для сканування з електронним рецептом. Якщо у вас не було облікового запису, вам просто потрібно надати в аптеці роздруківку вищезазначеної інформації.

Електронні рецепти приймаються в усіх аптеках та аптечних пунктах, тому отримати ліки можна в кожній з них. Рецепти дійсні протягом 365 днів, за винятком рецептів на антибіотики, які дійсні лише 7 днів. Виняток становлять також рецепти на наркотичні та психотропні засоби. Термін їх дії - 30 днів.

Де і як можно отримати електронний рецепт?

За допомогою інтернет сторінки https://medyk.online/ маєш можливість відвідати лікаря не виходячи з дому і не витрачати свій час на відвідування лікарні де треба чекати на візит лікаря у визначенний термін. За посиланням швидко і в короткі терміни ортримаеш професійну консультацію і прийом у лікаря, витрачаючи при цьому мінімальний час і нерви, який можеш використати для своєї родини і близьких.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також