Лісгоспи Закарпаття оштрафовано на 35 тис. грн

6
0

за порушення природоохоронного законодавства

За результатами перевірок екологічної інспекції лісогосподарств у Закарпатській області, за порушення вимог природоохоронного законодавства притягнуто до адмінвідповідальності 28 осіб, проведено розрахунок шкоди, заподіяної природним ресурсам та виставлено 4 претензії на загальну суму 35,239 тис. грн.

Як повідомили у прес-службі Мінприроди, протягом жовтня 2009 року відділом екологічного контролю раціонального використання, охорони біоресурсів та природно-заповідного фонду Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено планові перевірки філій ГДСЛАП «Закарпатагроліс», зокрема «Мукачеводержспецлісгосп», «Перечиндержспецлісгосп», «Свалявадержспецлісгосп» та «Міжгір’ядержспецлісгосп» на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства. В ході перевірок держінспектори виявили низку порушень: незаконні рубки дерев у насадженнях та в межах лісосік, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, незадовільне очищення місць рубок від порубкового залишку. 

Матеріали перевірок для відповідного реагування направлено до прокуратури Закарпатської області та Закарпатської міжрайонної природоохоронної прокуратури.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також