Лісництва Закарпаття б'ють на сполох: Попит на паливні дрова дуже зріс

11
9

Лише за цей рік вже виконали план попередьного.

Як повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ, аналіз збільшення попиту на паливні дрова за 2014-2016 роки по ДП «Великобичківське ЛМГ» вражає: у 2015 році населенню продали   16,7 тис. м3 паливних дров, що в 2,5 рази більше ніж 2014 році.

За 8 місяців 2016 року вже реалізовано 16,5 тис. м3 , тобто як за цілий 2015рік.

А от загальний об’єм дров’яної деревини, який буде заготовлено цьогоріч складає 25,6 тис. м3 з них дров твердолистяних (які користуються збільшеним попитом) 13,9 тис. м3.

Все через те, що з метою економії люди шукають альтернативу у більш дешевому паливі, яким, іноді єдино можливим в гірських умовах, стають паливні дрова.

Коментарі

Б
Берегівчанин

А мому родичу-колишньому працівнику МРЕМУ в м. Берегові ваші нещасні проблеми із дривами та субсидіями по барабану: краде-качає електрики із підвалу багатоповерхівки на 1000 Квт*год в зимній місяць: в 3-х кімнатній квартирі всьо на краденій електриці - тепло 30 градусів при -20 на дворі. Ось така х-ня малята. Вперед у світле и справедливе майбутнє.

О
Олексій

Знаю людей, які кричали сала україні, стрибали на майдауні. Зараз працюють неофіційно, доходи по 10 тис на місяць і ... отримують субсидію!

B
Brank

Коли іде рубка на експорт та все нормально,а коли люди ідуть за дривами та б'ють на сполох.

П
Петро

Про субсидії вірно написано. Знаю людину з двох етажною хижою, оф. зарплата 1600грн, а в конверті получає огого. У Прошлому році дістав субсидію на 3800грн, і це з фонаря без знайомих без лишньої біганин. Пішов здав і дістав... А про опалення дровами, для населення дров хватить на 500 років, а може й більше. У країнах такі як Швеція є опалення дровами, палетами (не всюди але багато де). Дуже багатьох країнах опалюються дровами, палетами, вугіллям. У Польщі є місто де опалюються ще все вугіллям (забув як називається) там ранком капець як воняє, але зато економлять не користуються газом для опалення. Якби у нас тупо не крали ліс, виписували дерева для населення, саджали нові дерева то і сліду би не було такого масштабу вирубування.

Б
Бобер

Прості самозайняті люди змушені відходити від "золотого" газу, бо самозайнятим особам-підприємцям субсидія не світить. А в цей час корумповані чиновники (судді, прокурори, митники та інша нечисть), показуючи в своїх довідках про доходи 4000-7000 грн/місяць доходу на домогосподарство, отримують массово багатотисячні щомісячні субсидії на свої версальські палаци. А один знайомий митник взагалі виписався із свого 4-х поверхового замку і фіктивно приписався в гуртожитку, залишивши дома приписаними тільки безробітну жону, дітей та батьків-пенсіонерів, і таким чином отримує щомісяця 4500 грн субсидій. Слава Україні.

:
:)

Ну так,а клоуни майданні про що думали,коли тарифи підняли до небес?

М
мкчв

Будемо без лісів, зато горді, енергетично незалежні! Сала Україні!!!

Я
я

а де легально можна купити дрова ?

Ж
Женя

Слафа Україні, Хероям сала!

Читайте також