Ліцеїсти трьох держав

5
0

говорили про екологію

           Мукачівський ліцей ім. Святого Іштвана вже 5 років підтримує зв’язки з гімназією ім. Святого Імре (м. Ніредьгаза, Угорщина) та католицьким шкільним центром ім. Гам Яноша (м. Сату-Маре, Румунія). Щороку організовуються цікаві й пізнавальні заходи між школами-побратимами. А минулого тижня В Мукачеві відбулася спільна конференція за темою: „Екологія, захист навколишнього середовища”. 

          Конференція проходила в міському Будинку школяра. Її учасників привітав заступник міського голови Михайло Лабош. Відкрив конференцію єпископ Мукачівської Римсько-Католицької Дієцезії Майнек Антал. Декан Ніредьгазського ВУЗ-у, доктор Ференц Кіш та доцент інституту Юдіта Валнер, виступили з рефератами за темою: „Зв’язок людини та природи в історії”. Доповідь була цікава й багата на ілюстрації.

 Повідомлення з використанням інтерактивних ілюстрацій про проведену роботу по очищенню забрудненої Тиси підготували члени Ніредьгазської спілки „Е-місія”. Вони розповіли про вплив зміни клімату на життя людини та на утворення повеней на ріці Тиса. Відтак з цікавим повідомленням виступив директор спілки „Трансільванія Карпат” з міста Сату-Маре (Румунія) Марк Янош Надь. 

       З усіх трьох навчальних закладів – українського, угорського та румунського – учні виступали з цікавими рефератами по захисту природи. У фойє Будинку школяра була розгорнута виставка робіт учнів за темою захисту природи. Кращі із них були відзначені нагородами. За участю артистів театру Мандала з Ніредьгаза, зокрема, доктора Ілони Лукач та музиканта Ласло Ваннаї, було представлено літературно-музичну програму.

     Після завершення програми конференції гості та їх гостинні господарі  побували у Мукачівському замку, ознайомилися з містом, ліцеєм.

 

Микола РІШКО, прес-служба Мукачівського міськвиконкому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також