Любка про допомогу Угорщини для Закарпаття: "Вам не ганьба? Відправляйте на Київ чи Харків!"

12
5

Віктор Орбан оголосив, що Угорщина виділила Закарпаттю "безпрецедентну" гуманітарну допомогу.

"Віктор Орбан оголосив, що надає Закарпаттю "безпрецедентну" гуманітарну допомогу в 600 млн форинтів (це 60 мільйонів гривень). Щоб ви розуміли: таку ж суму минулого року угорський уряд виділяв на очистку річки Верке в Берегові від каналізаційних нечистот. Маю просте закарпатське питання: вам не ганьба?!

Закарпаттю сьогодні не потрібна допомога. Майте совість, візьміть ці гроші, закупіть медикаменти й відправте в Київ і Харків нашим захисникам і цивільному населенню. І ми подякуємо", - написав письменник Андрій Любка у Facebook.


Зазначимо, що у постанові уряду Угорщини за підписом прем’єр-міністра Віктора Орбана від 20 грудня 2021 року йдеться про фінансування робіт на проведення реконструкції каналу Верке на Закарпатті.

Міністерство фінансів Угорщини має забезпечити додаткове фінансування відновлювальних робіт на каналі Верке у сумі 592 840 900 форинтів (1 666 000 євро) у 2022 році.

Ще раніше Угорщина планувала виділити з державного бюджету країни закарпатському місту Берегово 389 768 986 форинтів (1 081 000 євро) на подолання екологічних проблем.

Нагадаємо, Угорщина передала Україні 100 тонн пального та 28 тонн продовольства.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Ананізмус

Ці гроші підуть далі в Україну, ми мадяри Закарпаття спробуємо на виборах скинути Орбана. Єбати на цей дешевий газ,краще платитиму втричі більше,але не боятимуся ракет в Угорщині через пару років,якщо можливо захоплять Україну

Д
Док

Цилий вариш мужиками приежи цикаво хто захищае родину...? Всих наа фронт

М
Мукачево

Біженці на джипах по 100000 доларів, ходять борзі што пари їм не є, чого вони тут сидять наші хлопці на фронт пішли, як це поняти, всі машини для потреб армії

М
Марія

Венгрия не будет поддерживать вооруженные силы Украины. Страна не разрешит отправлять оружие и военных для помощи украинским военным. Об это пишет Reuters. угорська громадо дайте відповідь це фейк? Бо мій батько з 1943р-1945р був зенітником і охороняв столицю Угорщини Будапешт. А в цей час допомога потрібна моїй сім'ї.

N
Nord

Якщо точніше, то відправив на Закарпаття тому що там приймають біженців. Не нагнітайте будь-ласка хоча б в ці нелегкі часи

Читайте також