Любов Непоп: Єдиного рецепту щодо питання подвійного громадянства не існує

7
1

Посол України в Угорщині Любов Непоп опублікувала статтю «Україна себе захистить», яку написала спеціально для центральної угорської газети «Мадяр Ідьок» (Magyar Idok). Зокрема у ній порушує питання подвійного громадянства, яке є нині актуальним як у деяких європейських країнах, так і в Україні.

- Часто також порушується питання подвійного громадянства. В Україні не визнається подвійне громадянство. І це не є новиною. Так записано в законі.

В Євросоюзі немає єдиного підходу до питань громадянства, це є компетенцією країн-членів. Варто лише подивитися на різницю в практиці між, наприклад, Угорщиною, Словаччиною та Австрією, щоб зрозуміти, що єдиного рецепту тут дійсно не існує.

Водночас абсолютно беззаперечним постулатом для України є те, що для нас надзвичайно важливим є збереження міжнаціонального миру і злагоди. Ми засуджуємо будь-які прояви нетолерантності до національних меншин. Ми виступаємо за їхній вільний розвиток, підтримуємо збереження їхньої ідентичності. Законопроекти, які нині розглядаються у парламенті, будуть ухвалені відповідно до цих принципів, дотримання Конституції та міжнародних зобов’язань України, виходячи з вимог безпеки і інтересів усіх громадян України, - зазначає Любов Непоп.

Коментарі

НП
Нема проблем

З подвійним громадянством немають права працювати любим держслужбовцем, не можуть бути вибрані, не мають права обирати.

Читайте також