Люди не тільки звертаються по допомогу, але й пропонують

4
0

Голова облради провів прийом громадян

Голова облради Михайло Кічковський згідно з графіком провів прийом громадян з особистих питань і відповідав на телефонні дзвінки «гарячої» лінії, що діє при облраді.
    Літня жінка Єлизавета Варга з Ужгорода звернулась з проханням надати їй матеріальну допомогу у зв’язку з тим, що її зір вкрай погіршився, отож, мовила вона, потрібна операція. А в лікарню йти без грошей – нереально, там також ринкові умови. Ужгородка Ганна Дудаш – учасник війни, пропрацювала в адмінбудинку ОДА 15 років. Сьогодні хотіла б оздоровитись, але пенсії не вистачає, тож матеріальна допомога була б дуже доречною. Подружжя Глазових розповіло свою історію. Свого часу, а було це у роки Вітчизняної війни, вони служили в одному полку Першого Білоруського фронту. «Наш полк брав участь у взятті Берліна, де 9 травня ми й одружились. Через рік народилась донька Тамара, через три – її сестричка Наташа. У 1950 році нам прийшла заміна і ми повернулись в Україну. В Ужгороді проживаємо з 1963 року. Сьогодні чоловіку 90 років, самостійно не пересувається, втратив слух і зір . Мені – 87 років і теж здоров’я нема». Іншими словами, як стверджує подружжя, Закарпатський обласний військовий комісаріат поставився до них упереджено. «Допоможіть нам зрештою отримати наші гроші, бо нам доводиться купувати дорогі ліки»… Михайло Кічковський тут же звернувся у відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи ОДА з проханням вивчити ситуацію, розібратись і допомогти людям.
    Багатодітна мати Оксана Добош, що мешкає в с. Холмці Ужгородського району, зверталася у різні інстанції, у т.ч. й державного рівня, стосовно матеріальної допомоги для завершення будівництва житлового будинку. Ясна річ, Михайло Михайлович звернувся з клопотанням в обласне управління праці та соціального захисту населення допомогти, бо ж на носі – зима і завершити новобудову необхідно. Але при цьому зазначив, що й самому не слід, опустивши руки, чекати поміч. Адже, як стало відомо, у сім’ї пані Оксани двоє непрацюючих осіб працездатного віку. Тож належить зайнятись пошуком не тільки допомоги, а роботи, яка б стала стабільним джерелом наповнення сімейного бюджету.
    Жителі ряду сіл Воловеччини та Міжгірщини дякували М.Кічковському за те, що під час Днів облради у районах провів прийом громадян із особистих питань, а це дало змогу познайомитись з ним особисто, поспілкуватись та вирішити низку нагальних проблем, які тривожили громади.
    Мешканці окремих сіл Свалявщини запропонували знайти можливість відвідати їх населені пункти і провести прийом населення з особистих питань. Це, на їхню думку, сприятиме поглибленню взаємодії низинних ланок влади із районними та обласними владними структурами у розв’язанні важливих соціальних питань, співпраці виконкомів із виробничниками, сільгоспвиробниками, малими підприємцями щодо наповнення дохідної частини бюджету села та додасть оптимізму селянам.
    Михайло Михайлович подякував за пропозицію і пообіцяв ближчим часом задовольнити їхнє прохання.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також