Люди знову налякані: У четвер на сході Словаччині стався відчутний землетрус, майже 3 бали

12
1

У четвер 22 лютого у східній Словаччині знову стався землетрус.

Про це агентство TASR підтвердив керівник відділу сейсмології Академії наук Словаччини (SAV) Крістіан Чиксай. За його словами це могли бути афтершоки минулорічного жовтневого землетрусу. Підземні поштовхи відчували люди в районах Вранов-над-Топльоу та Гуменне.

За даними відділу сейсмології SAV, магнітуда землетрусу становила 2,7. Епіцентр був зафіксований поблизу села Янковце Гуменського району. Наразі це був найсильніший афтершок на сьогоднішній день, який люди відчули найінтенсивніше.

Мер села Дяпаловце в районі Вранов-над-Топльоу Ян Чмар підтвердив, що жителі відчули кількасекундні поштовхи, яким передував шум. «Про поточні збитки не повідомляється, але ми проведемо обстеження та розслідування», – додав мер.

Натомість словацьке Міністерство праці готове надати допомогу людям, які можливо постраждали від землетрусу в четвер у східній Словаччині. Про це заявив керівник відомства Ерік Томаш.

«Схід Словаччини знову постраждав від землетрусу. Хоч і слабше, ніж торік, але люди налякані. Ми активували наших працівників з бюро праці в Гуменному, Вранові-над-Топльоу та Стропкові, які вже спілкуються з мерами постраждалих муніципалітетів. Ми готові надати допомогу, в тому числі психологічну», - зазначив міністр.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року у цьому районі Словаччини стався досить потужний землетрус - він мав магнітуду від 4,8 до 5,1. За інформацією словацьких ЗМІ, через землетрус постраждало багато будинків, старі церкви та навіть круїзне судно, яке стояло у сухому доку.

Жовтневий землетрус відчули і на Закарпатті - зокрема в Ужгороді, у Малому Березному та навіть в Мукачеві. В будинках закарпатців трусилися вікна та люстри, а подекуди на стелях з'явилися тріщини.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

МС
Мартин Саров

жах

Читайте також