Люксові авто, зброя та гроші: В Чехії затримали 5-х громадян України, які працювали на підпільній фабриці (ФОТО, ВІДЕО)

105
2

Співробітники Митного управління Чехії прикрили великий підпільний цех із виробництва нелегальних цигарок. Він діяв у селищі Краловеградецького краю.

У рамках спецоперації під кодовою назвою "VENOM" було затримано 13 осіб. Йдеться про п'ятьох громадян України, семеро громадян Грузії та одного громадянина Литви.

На місці було вилучено 8,5 млн штук готових сигарет з маркуванням Marlboro, 22 тонни тютюну та виробничу лінію, здатну випускати 2500 цигарок за хвилину.


«Під час обшуку було виявлено десятки палет з компонентами для випуску та транспортування сигарет: папір для пачок, папір для фільтрів, цигарковий папір, дисперсійний клей, целофан, алюмінієва фольга тощо. "Виробники" мали повний технологічний цикл, включаючи лінію упаковки, сушарку, дизельні генератори, навантажувачі та багато іншого. В наявності також був запас дизельного палива об'ємом 10 тисяч літрів. Тютюн для цигарок поставлявся з Італії, а решта компонентів – з Польщі. На території цеху також було знайдено зброю та боєприпаси», - розповіла представниця Митного управління Чехії Мартіна Канькова.

Інформацію про місцезнаходження підпільної фабрики відомство отримало від польських колег. Облава відбулася у травні, але громадськості про неї розповіли лише зараз.

У ході подальшого розслідування в іноземців виявили та заарештували солідне майно – 2,5 млн. крон та 19 тис. євро на банківських рахунках, 52 тис. євро та 476 інвестиційних монет (номіналом 333 тис. крон), машини Lamborghini, Bentley, Porsche, два Mercedes-Benz, AUDI, фуру MAN з причепом та нерухомість на 73 млн. крон.


Угруповання мало дуже складну систему логістики, зберігання та власне виробництва цигарок. Для робітників біля фабрики було організовано обладнане житло. Весь виробничий комплекс був "захищений" детекторами руху та радіосигналів, глушниками мобільних мереж, GPS-локаторами та системою відеокамер, підключеною до кількох моніторів.

Спецоперація стала результатом спільних дій чеських, польських та словацьких правоохоронців. У Польщі поліція затримала 17 людей та накрила дві аналогічні фабрики. У Словаччині було затримано 7 осіб та виявлено два нелегальні тютюнові цехи.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ЗН
Знай наших

Ділашів)

ІМ
Ісе майже виноградівські!

Ісе майже фірсов із шерегійом! Майже не поділилися

Читайте також