Люстрація торкнеться майже всіх чиновників часів Януковича

9
3

25 вересня 2014 року спікер Верховної ради Олександр Турчинов підписав прийнятий парламентом закон про люстрацію.

Після цього він направив його президенту і закликав підписати документ негайно, аби закон вже завтра міг бути опублікованим і вступити в дію.

Як стало відомо, фінальна версія закону обмежує право для високопосадовців режиму Януковича займати посади в органах державної влади на десять років, для інших – п’ять. Заборона на зайняття посад на 10 років застосовуватиметься до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року.

До списку увійшли, зокрема, президент, прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр, віце-прем'єри, міністри, голова Нацбанку, Антимонопольного комітету, Фонду держмайна, Комітету телебачення і радіомовлення, їх перші заступники. А також  генпрокурор, голова СБУ, Голова Служби зовнішньої розвідки, начальник Управління державної охорони тощо.

Потрапляють під обмеження керівники та заступники керівників самостійного структурного підрозділу центрального органу (апарату) Генпрокуратури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Міністерства внутрішніх справ, органів з податкової та митної політики, податкової міліції.

У списку - члени Вищої ради юстиції, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів, голова Державної судової адміністрації, його перший та інші заступники.

Зачепить закон і начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних Сил України, командувача Сухопутних військ, командувача Повітряних Сил, командувача Військово-Морських Сил, їх перших заступників.

Якщо закон підпише Петро Порошенко, по всій Україні будуть усунені від влади на 10 років ще й голови ОДА, всі заступники голів ОДА і всі голови РДА, які працювали під час Януковича сукупно не менше року, а також ті, що працювали у період Майдану і не звільнились за власним бажанням.

Так само як і керівники державних підприємств, що належить до сфери управління суб’єкта надання адміністративних послуг, які відповідно до законодавства вчиняють дії, необхідні для надання адміністративних послуг.

Мукачево.Net

Коментарі

KI
kroliki i chokolateri toze?

.

С
Сидорчук

Я своїх вже пролюстрував, скажу Вам не бідними людьми виявилися прокурори

7 місяців і ніякої люстрації

Пройшло 7 місяців і ніякої люстрації нема, тільки одні розмови!

Читайте також