Луческу про матч з МЮ: Самовіддача має бути набагато вищою, ніж у торішньому поєдинку із "Челсі"

8
0

Разом з цим, Мірча Луческу додав: "Досвід буде проти великого бажання проявити себе, продемонструвати всі свої найкращі якості. І, звичайно, підтримка наших уболівальників певно ж нам допоможе".

У середу в Донецьку відбудеться велика футбольна битва "Шахтар" - "Манчестер Юнайтед" в рамках другого туру Ліги чемпіонів.

Напередодні керманич "гірників" Мірча Луческу відповів на запитання журналістів на традиційній передматчевій прес-конференції.

Про матч: Для мене Ліга чемпіонів – як свято. З великою увагою та з радістю очікую такі матчі. Відтоді як я став тренером "Шахтаря", ця команда "привезла" в Донецьк багатьох грандів європейського футболу. Чотири команди сюди ще не приїжджали: МЮ, "Реал", "Баварія" і "Ліверпуль". Одна з перерахованих гратиме на "Донбас Арені". Залишилось, щоб сюди приїхали "Реал", "Ліверпуль" та "Баварія". А для цього необхідно продовжити наш шлях у Лізі чемпіонів.

Наші футболісти мають бути налаштовані на матч максимально. Свято, якого всі чекають, повинні принести на футбольне поле. Дуже важливий матч буде. Знаємо, з яким суперником гратимемо. І хотілося б, щоб атмосфера на трибунах була такою ж, як на наших домашніх матчах із "Челсі" й "Арсеналом". І бажано, щоб результат був таким самим.

Думаю, буде набагато складніше, ніж минулого сезону із "Челсі". Та це не означає, що я не вірю в свою команду і в те, що ми можемо досягти позитивного результату. Самовіддача має бути набагато вищою, ніж у торішньому поєдинку із "Челсі". Якщо ми перенесемо на поле всі найкращі якості – техніку гравців і швидкість атаки, – сподіваємося, це принесе результат проти дуже досвідченої команди "Манчестер Юнайтед". Досвід буде проти великого бажання проявити себе, продемонструвати всі свої найкращі якості. І, звичайно, підтримка наших уболівальників певно ж нам допоможе.

Про суперника: Зараз наша ситуація з МЮ чимось схожа. Мойєс мав варіювати склад, шукати оптимальне поєднання гравців, знайомитися з футболістами. Зважаючи на це і не надто, як кажуть, виразна гра МЮ зараз. Нам доводилося давати грати новачкам команди, іноді ризикуючи. І в цьому плані, я вважаю, ми приблизно однакові. Але обидва тренери певно ж виставлять найдосвідченіших футболістів.

Природно, поки Мойєс не визначився з кістяком команди, і практично в кожному матчі змінюються 4–5 футболістів. Взаємини гравців на полі не такі, як були раніше. Команда від цього, звісно, страждає. Те ж саме відбувається і з нами. Ротація складу, яку проходимо і "Манчестер", і ми, призводить до результатів, які зараз демонструють обидві команди.

Про зміну тренера МЮ: будь-яка тренерська перестановка – це нова філософія команди, якісь нові ідеї. Навіть якщо Фергюсон сам вибрав собі Мойєса в якості послідовника. Кожен тренер має потребу в періоді адаптації, знайомиться з підопічними. Цим і пояснюється складність початку чемпіонату для "Манчестер Юнайтед". Напевне такого б не було, якби біля керма команди був Фергюсон.

Мойєс котирується як один із найсильніших тренерів Англії. Але, як будь-якому тренеру, йому потрібний час, щоб передати своє бачення футболу гравцям МЮ.

Нагадаємо, що матч розпочнеться о 21:45, передає ТСН. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також