Лунченко про рішення Вищого адмінсуду: це те саме, що визнати судом недійсною вагітність жінки, яка вже народила

12
2

Народний депутат від «Батьківщини» прокоментував скандал з позбавленням мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

«Рішення вищого адмінсуду про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського стало політичною топ-новиною п'ятниці і мабуть всього тижня. Поспілкувався з багатьма юристами. Усі вони в один голос заявляють, що дане рішення юридично безглузде і нікчемне. І не лише тому, що існують терміни оскарження процедури обрання народного депутата, після якого він приймає присягу і умови позбавлення його статусу визначають уже зовсім інші, конституційні норми прямої дії. Суд скасував постанову ЦВК, яка і так уже не діє, оскільки вже виконала свою функцію – визнала депутат обраним і відкрила йому шлях до процедури набуття повноважень. І на цьому все! Зворотної дії немає і не може бути. Бо, образно кажучи, це те саме, що визнати судом недійсною вагітність жінки, після того як вона народила», – написав депутат у своєму Facebook.

«Але чи виграла влада політично? Скоріше навпаки. Чергова дискредитація перед зовнішнім світом, чергове одностайне обурення всього політикуму і черговий доказ топтання Конституції та правових норм. І не важливі конкретні прізвища депутатів. Якою б не була їх політична репутація, завдяки владі вони стали жертвами помсти і переслідування. Важливий прецедент, оскільки відтепер не один десяток регіоналів та «самовисуванців», що здобули мандати на межі фолу у спірних округах, добре подумають про 2015 рік. А це значить, що реалізувати задуманий сценарій до кінця навряд чи вдасться», – додав Валерій Лунченко.

Коментарі

І
Іван

Партія регіонів напевно вже зовсім зійшла з котушок. І знову зганьбила Україну перед усім цивілізованим світом. Вони не Балозі погано зробили, вони усіх нас підставили, хай знову з України сміються і до Європи нас не беруть.

ВЗ
Василь з Хуста

Лунченко правийчим більше "Галубая Партія" займається безпределом тим сильніша ненависть украінців до них а плоди пожнуть уже скоро на виборах 2015 року всі будуть драпати на Рассею і Донбасс

Читайте також