Луценко заявив, що подає заяву про відставку. ВP рішення не підтримала (ВІДЕО)

6
0

Генпрокурор зазначив, що сьогодні подає заяву президенту України, а парламент має розглянути це питання.

Про це Юрій Луценко заявив сьогодні, 6 листопада виступаючи у Верховній раді. З трибуни він сказав, що тимчасова слідча комісія яка розслідує вбивство радника мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк неефективна.

Він пожалівся, що "правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин".

— Організаторам ТСК потрібен не результат. Їм потрібен піар для боротьби за владу. Я говорю речі, які ніколи ще не казав, але я маю за важливе їх сказати... Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий національною поліцією, а тих, хто по думці слідчого не вказує на потрібного їм замовника. Це все боротьба за владу, - додав він.

За його словами аби не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється він і подає заяву про відставку.

— Вам вирішувати, чи Мустафа Найєм (нардеп) буде керувати слідством і встановлювати з екранів телевізора винних, чи правоохоронні органи, які несуть за це кримінальну відповідальність, - сказав Луценко.


Разом з тим, віце-спікер Верховної Ради і член фракції "Блок Петра порошенка" Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримує відставку генпрокурора Юрія Луценка.

Вона додала, що тимчасова слідча комісія, яку намагаються створити у Раді, не може перебирати на себе функції правоохоронних органів і не має для цього повноважень.

Після виступів спікер Верховної ради Андрій Парубій поставив на голосування питання відставки генпрокурора і за це віддали свої голоси лише 38 нардепів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також